פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר לט ג

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר לט ג

סעיף ג[עריכה]

המקדש את האשה על מנת שאין בה מומין, ונמצאו בה א' מן המומין הפוסלים בנשים, אינה מקודשת. נמצא בה מום אחר חוץ מאותן המומין, אע"פ שאמר: מקפיד אני אפי' על זה, הרי זו מקודשת (משנה כתובות עב,ב).

ע"מ שאין בה כל מום: ב"ש – כל מום מעכב, כמו בנדרים.

חרשת וכבדת שמיעה: נו"ב – נחשב מום אפילו כשלא התנה. לא הוזכר במשנה משום שאם קידשה ודאי ראה והתפייס, כי מתקדשת רק ע"י רמזים, אך נפק"מ לשידכה ולא ידע, שיכול לבטל ופטור מהקנס. כבדת שמיעה הוי מום אם צריך לצעוק אליה באופן שנשמע קולו לשכנים משום שאז כשידבר עימה על עסקי תשמיש יצטרך לצעוק וישמעו.

אף ארוך ועיניים סגורות: חוות יאירהכל הולך אחר מה שבעיני רוב בני אדם נחשב מום גדול. לכן אם אפה גדול מאוד באופן שלועגים עליה וכן עיניה סגורות באופן הנחשב מום גדול אינה מקודשת כלל אפילו כשלא התנה. ואם אפה ארוך מעט באופן שלא לועגים עליה, אך גדול משיעור אצבע קטנה שלה (המשנה בבכורות מגדירה שמעבר לכך הוי מום בכהנים), אם לא התנה אין זה מום כלל, ואם התנה הוי ספק.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.