פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר צו יח

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר צו יח

סעיף יח[עריכה]

מי שהיה נשוי ד' נשים, כתובה של זו מנה, ושל זו ר', ושל זו ש', ושל זו ת', וכולן נחתמו ביום אחד, ומת ואין לו כדי כל הכתובות, כיצד הם חולקות, רואים אם כשיחלק הממון על מנין הנשים יגיעו לפחותה שבהם כדי כתובתה או פחות, חולקין בשוה. ואם היה הממון יותר על זה, חולקין ממנו כדי שיגיע לפחותה שבהם כשיעור כתובתה, וחוזרת וחולקות את המותר בין הנותרות על הדרך הראשון (כרבי כתובות צג,א לפי רי"ף,רמב"ם,רא"ש, דלא כר"ח).

לשיטת ר"ח חולקות באופן יחסי לפי גובה כתובת כל אחת ואחת, ולכן בעלת ת' זוז תיטול פי שניים מבעלת ר' בכל מנה ומנה, אך שיטת הרי"ף, הרמב"ם, הרא"ש, רש"י והשו"ע היא שהמנה הראשון משועבד לכולן באופן שווה הואיל ולכולן יש זכות במנה, ולכן חולקות בשווה, ולאחר מכן במנה הבא חולקות כולן חוץ מבעלת המנה, וכן הלאה.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.