הרב מנחם מנדל גליצנשטיין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "'''הרב מאיר מנחם מנדל גליצנשטיין''' הוא רב היישוב מעלה אפרים והמועצות האזוריות בקעת הירדן,...")
 
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(5 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''הרב מאיר מנחם מנדל גליצנשטיין''' הוא רב היישוב מעלה אפרים והמועצות האזוריות בקעת הירדן, מגילות ים המלח, תמר והערבה התיכונה, ושליח חב"ד בבקעת הירדן.  
'''הרב מאיר מנחם מנדל גליצנשטיין''' הוא רב היישוב מעלה אפרים והרב האזורי של בקעת הירדן (המועצות האזוריות בקעת הירדן, מגילות ים המלח ותמר).
==תולדות חייו==
==תולדות חייו==
נולד לאביו הרב יצחק גליצנשטיין, פעיל חב"די בולט ב[[ירושלים]] (בנו של הרב שמעון גליצנשטיין, מסופרי חב"ד, מזכיר [[ישיבת תורת אמת]] בירושלים ומזכירו האישי של [[הראי"ה קוק]]) ואמו ביילא, בת [[הרב חיים שאול ברוק]], ראש [[ישיבת תומכי תמימים]] בראשון לציון. סבתו היא נכדת [[הרב יהודה לייב שאול ליבין]], מראשי היישוב החב"די ב[[חברון]].
נולד לאביו הרב יצחק גליצנשטיין, פעיל חב"די בולט ב[[ירושלים]] (בנו של הרב שמעון גליצנשטיין, מסופרי חב"ד, מזכיר [[ישיבת תורת אמת]] בירושלים ומזכירו האישי של [[הראי"ה קוק]]) ואמו ביילא, בת [[הרב חיים שאול ברוק]], ראש [[ישיבת תומכי תמימים]] בראשון לציון. סבתו היא נכדת [[הרב יהודה לייב שאול ליבין]], מראשי היישוב החב"די ב[[חברון]].
   
   
בשנת תשמ"ח עבר עם משפחתו בשליחות אישית של [[רבי מנחם מנדל שניאורסון מליובאוויטש|הרבי מליובאוויטש]] להתגורר ביישוב מעלה אפרים שבבקעת הירדן, והתמנה לכהן כרב היישוב והרב האזורי של כל המועצות האזוריות בבקעת הירדן (בקעת הירדן, מגילות ים המלח, תמר והערבה התיכונה). הוא ייסד מנין ו[[בית כנסת]] ביישוב, ובהמשך הקים [[מקווה טהרה]]. במסגרת תפקידו, מנהל את מערת הכשרות במפעלי התעשייה הרבים לאורך בקעת הירדן. פועל בשיתוף פעולה מלא עם [[ישיבת ההסדר מעלה אפרים]] למען הפצת היהדות באזור.  
בשנת תשמ"ח עבר עם משפחתו בשליחות של [[רבי מנחם מנדל שניאורסון מליובאוויטש|הרבי מליובאוויטש]] להתגורר ביישוב מעלה אפרים שבבקעת הירדן, והתמנה לכהן כרב היישוב והרב האזורי של כל המועצות האזוריות בבקעת הירדן (בקעת הירדן, מגילות ים המלח, תמר והערבה התיכונה). הוא ייסד מנין ו[[בית כנסת]] ביישוב, ובהמשך הקים [[מקווה טהרה]]. במסגרת תפקידו, מנהל את מערת הכשרות במפעלי התעשייה הרבים לאורך בקעת הירדן. פועל בשיתוף פעולה מלא עם [[ישיבת ההסדר מעלה אפרים]] למען הפצת היהדות באזור.  
 
רעייתו מרת חנה, היא בת למשפחת שליחי הרבי מליובאוויטש ומנהלי בית חב"ד בקליבלנד שבארה"ב,   בד בבד  עם פעילותה בבית חב"ד משמשת  כמרצה בתחומי יהדות, חינוך וזוגיות ומדריכת כלותחיברה את הספר "הנישואין – מבט לעומק".
נשוי לחנה, בת למשפחת שליחי חב"ד בקליבלנד שבארה"ב, ואב ל-16 ילדים. אשתו היא מרצה בתחומי יהודת, חינוך וזוגיות ומדריכת כלות וכן עוזרת למפעלי הקירוב של בעלה. היא חיברה את הספר "הנישואין – מבט לעומק".  


==חיבורו==
==חיבורו==
הרב גליצנשטיין חיבר את הספר "'''פירוש על הלכות קידוש החודש לרמב"ם'''", הכולל פירוש בהיר בתוספת תרשימים לעניינים האסטרונומיים שבהלכות קידוש החודש והלכות יסודי התורה בספר "[[משנה תורה]]" ל[[רמב"ם]]. הספר יצא לאור לראשונה בשנת תשנ"ג, בהסכמת [[הרב מרדכי אליהו]], [[הרב משה שאול קליין]], [[הרב משה הלברשטאם]], [[הרב זלמן נחמיה גולדברג]] ו[[הרב והרב יקותיאל פרקש]].  
הרב גליצנשטיין חיבר את הספר "'''פירוש על הלכות קידוש החודש לרמב"ם'''", הכולל פירוש בהיר בתוספת תרשימים לעניינים האסטרונומיים שבהלכות קידוש החודש והלכות יסודי התורה בספר "[[משנה תורה]]" ל[[רמב"ם]]. הספר יצא לאור לראשונה בשנת תשנ"ג, בהסכמת [[הרב מרדכי אליהו]], [[הרב משה שאול קליין]], [[הרב משה הלברשטאם]], [[הרב זלמן נחמיה גולדברג]] ו[[הרב יקותיאל פרקש]].  


{{מיון רגיל:גליצנשטיין מנחם מנדל}}
{{מיון רגיל:גליצנשטיין מנחם מנדל}}
[[קטגוריה:רבנים בימינו]]
[[קטגוריה:רבנים בימינו]]
[[קטגוריה:רבני חב"ד]]
[[קטגוריה:רבני חב"ד]]
[[קטגוריה:רבני יישובים בישראל]]
[[קטגוריה:רבני ישובים בישראל]]
[[קטגוריה:רבנים אזוריים]]
[[קטגוריה:רבנים אזוריים]]
[[קטגוריה:מפרשי הרמב"ם]]
[[קטגוריה:מפרשי הרמב"ם]]

גרסה אחרונה מ־22:19, 13 במאי 2017

הרב מאיר מנחם מנדל גליצנשטיין הוא רב היישוב מעלה אפרים והרב האזורי של בקעת הירדן (המועצות האזוריות בקעת הירדן, מגילות ים המלח ותמר).

תולדות חייו[עריכה]

נולד לאביו הרב יצחק גליצנשטיין, פעיל חב"די בולט בירושלים (בנו של הרב שמעון גליצנשטיין, מסופרי חב"ד, מזכיר ישיבת תורת אמת בירושלים ומזכירו האישי של הראי"ה קוק) ואמו ביילא, בת הרב חיים שאול ברוק, ראש ישיבת תומכי תמימים בראשון לציון. סבתו היא נכדת הרב יהודה לייב שאול ליבין, מראשי היישוב החב"די בחברון.

בשנת תשמ"ח עבר עם משפחתו בשליחות של הרבי מליובאוויטש להתגורר ביישוב מעלה אפרים שבבקעת הירדן, והתמנה לכהן כרב היישוב והרב האזורי של כל המועצות האזוריות בבקעת הירדן (בקעת הירדן, מגילות ים המלח, תמר והערבה התיכונה). הוא ייסד מנין ובית כנסת ביישוב, ובהמשך הקים מקווה טהרה. במסגרת תפקידו, מנהל את מערת הכשרות במפעלי התעשייה הרבים לאורך בקעת הירדן. פועל בשיתוף פעולה מלא עם ישיבת ההסדר מעלה אפרים למען הפצת היהדות באזור. רעייתו מרת חנה, היא בת למשפחת שליחי הרבי מליובאוויטש ומנהלי בית חב"ד בקליבלנד שבארה"ב, בד בבד עם פעילותה בבית חב"ד משמשת כמרצה בתחומי יהדות, חינוך וזוגיות ומדריכת כלות, חיברה את הספר "הנישואין – מבט לעומק".

חיבורו[עריכה]

הרב גליצנשטיין חיבר את הספר "פירוש על הלכות קידוש החודש לרמב"ם", הכולל פירוש בהיר בתוספת תרשימים לעניינים האסטרונומיים שבהלכות קידוש החודש והלכות יסודי התורה בספר "משנה תורה" לרמב"ם. הספר יצא לאור לראשונה בשנת תשנ"ג, בהסכמת הרב מרדכי אליהו, הרב משה שאול קליין, הרב משה הלברשטאם, הרב זלמן נחמיה גולדברג והרב יקותיאל פרקש.