שיחה:שלוש השבועות: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(חתימה)
(תגובה)
 
(2 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
בס"ד
== הצעה ==
אשמח מאוד אם תנתן לי אפשרות להעשיר ולהרחיב את הערך הנ"ל...
 
אם לא תרצו הדבר מובן מכיוון שלא תרצו משהו שיסתור את תפיסת העולם של מי שעומד מאחורי מיזם זה
בס"ד{{ש}}אשמח מאוד אם תנתן לי אפשרות להעשיר ולהרחיב את הערך הנ"ל...{{ש}}אם לא תרצו - הדבר מובן מכיוון שלא תרצו משהו שיסתור את תפיסת העולם של מי שעומד מאחורי מיזם זה, ולא נראה שמשנה למישהו שהוא מציג רק דעתכם לא דעת החולקים על הלימוד שלכם{{שכח לחתום|ילקוט השבעתי אתכם}}
ולא נראה שמשנה למישהו שהוא מציג רק דעתכם לא דעת החולקים על הלימוד שלכם
14:10, 4 במרץ 2018 (MSK)
14:10, 4 במרץ 2018 (MSK)
:ברור שנשמח מאד שתוסיף לערך ותשכלל אותו! --[[משתמש:למאי נ"מ?|למאי נ"מ?]] ([[שיחת משתמש:למאי נ"מ?|שיחה]]) 23:51, 15 במאי 2024 (IDT)
== התייחסות לעריכה מסוימת ==
'''[[משתמש:יעקב ב|יעקב ב]] [https://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9_%D7%94%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA&type=revision&diff=160906&oldid=160589 כתב בגוף הערך]:'''{{ש}}"''היחס למשמעותן של שלושת השבועות בדורות האחרונים נובע מהגישה כלפי התקופה: הנוקטים בגישה שהתקופה היא גלות מוחלטת – מתייחסים לשלושת השבועות כנוגעות גם לדורות האחרונים, וזאת מפני שהן נאמרו לכל תקופת הגלות עד לגאולה, כלשון הפסוק "עַד שֶׁתֶּחְפָּץ". ומאידך הנוקטים בגישה שהתקופה היא אתחלתא דגאולה או בגישה שהיא תקופת ביניים שיש בה גם ממדים של גלות וגם ממדים של אתחלתא דגאולה [כגון הרב אריה שפירא בספרו אחרית כראשית] – אינם מתייחסים לשלושת השבועות כנוגעות לדורות האחרונים וזאת מכיוון שהן נאמרו רק לתקופת הגלות.''"{{ש}}ואני בעוניי אינני מסכים. כמובן שזו אחת מנקודות המחלוקת, אך זו לא היחידה. יש הסבורים ישנו איסור חמור מאד לזרז את הגאולה, שתבוא רק על ידי מעשי הבורא (הריי"צ מחב"ד, הויואל משה מסאטמר ועוד), ויש הסוברים שמצוה לעשות ככל שביכולתנו לצאת מהגלות ולהביא את הגאולה (למשל, [[הראי"ה קוק]] כתב: "שואלים במה זכה דורנו לגאולה. התשובה פשוטה היא, הוא זכה מפני שעסק במצוה היותר גדולה שבכל המצוות, במצווה השקולה ככל התורה כולה, מפני שהוא עסק בגאולת ישראל. ולא רק עסק, אלא הוא עוסק ויעסוק בלא הרף בגאולתו, וכח אלהי זה מרוממהו ומשגבהו בישועה"). {{ש}}אשמח לתגובתך (ואם נסכים - אמחוק את דבריך). בתודה מראש! --[[משתמש:למאי נ"מ?|למאי נ"מ?]] ([[שיחת משתמש:למאי נ"מ?|שיחה]]) 00:03, 16 במאי 2024 (IDT)

גרסה אחרונה מ־23:03, 15 במאי 2024

הצעה[עריכה]

בס"ד
אשמח מאוד אם תנתן לי אפשרות להעשיר ולהרחיב את הערך הנ"ל...
אם לא תרצו - הדבר מובן מכיוון שלא תרצו משהו שיסתור את תפיסת העולם של מי שעומד מאחורי מיזם זה, ולא נראה שמשנה למישהו שהוא מציג רק דעתכם לא דעת החולקים על הלימוד שלכםילקוט השבעתי אתכם(שכח/ה לחתום) שיחה 14:10, 4 במרץ 2018 (MSK)

ברור שנשמח מאד שתוסיף לערך ותשכלל אותו! --למאי נ"מ? (שיחה) 23:51, 15 במאי 2024 (IDT)

התייחסות לעריכה מסוימת[עריכה]

יעקב ב כתב בגוף הערך:
"היחס למשמעותן של שלושת השבועות בדורות האחרונים נובע מהגישה כלפי התקופה: הנוקטים בגישה שהתקופה היא גלות מוחלטת – מתייחסים לשלושת השבועות כנוגעות גם לדורות האחרונים, וזאת מפני שהן נאמרו לכל תקופת הגלות עד לגאולה, כלשון הפסוק "עַד שֶׁתֶּחְפָּץ". ומאידך הנוקטים בגישה שהתקופה היא אתחלתא דגאולה או בגישה שהיא תקופת ביניים שיש בה גם ממדים של גלות וגם ממדים של אתחלתא דגאולה [כגון הרב אריה שפירא בספרו אחרית כראשית] – אינם מתייחסים לשלושת השבועות כנוגעות לדורות האחרונים וזאת מכיוון שהן נאמרו רק לתקופת הגלות."
ואני בעוניי אינני מסכים. כמובן שזו אחת מנקודות המחלוקת, אך זו לא היחידה. יש הסבורים ישנו איסור חמור מאד לזרז את הגאולה, שתבוא רק על ידי מעשי הבורא (הריי"צ מחב"ד, הויואל משה מסאטמר ועוד), ויש הסוברים שמצוה לעשות ככל שביכולתנו לצאת מהגלות ולהביא את הגאולה (למשל, הראי"ה קוק כתב: "שואלים במה זכה דורנו לגאולה. התשובה פשוטה היא, הוא זכה מפני שעסק במצוה היותר גדולה שבכל המצוות, במצווה השקולה ככל התורה כולה, מפני שהוא עסק בגאולת ישראל. ולא רק עסק, אלא הוא עוסק ויעסוק בלא הרף בגאולתו, וכח אלהי זה מרוממהו ומשגבהו בישועה").
אשמח לתגובתך (ואם נסכים - אמחוק את דבריך). בתודה מראש! --למאי נ"מ? (שיחה) 00:03, 16 במאי 2024 (IDT)