ר' נתן אדלר (השני): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(2 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
מתוך הויקיפדיה העברית: הרב '''נתן מרקוס בן מרדכי הכהן אדלר''' ([[כ"א בטבת]] [[תקס"ג]], [[15 בינואר]] [[1803]], [[הנובר]] – [[כ"ט בטבת|כט' בטבת]] [[תר"ן]], [[21 בינואר]] [[1890]], [[ברייטון]]) היה [[רב ראשי|רבהּ הראשי]] של [[האימפריה הבריטית]] (Chief Rabbi of the United Hebrew Congregations of the British Empire), קיים קשרים עם ה[[ממשלה]] הבריטית ועם ה[[כנסייה]] והשפיע על [[חוק]]י המדינה הנוגעים ל[[חינוך]] וללימודי [[דת]] בבתי-ספר הכלליים, הועיל להרחיב את [[זכות|זכויות]] ה[[יהודי]]ם ברחבי האימפריה הבריטית. הוא היה ממייסדי זרם [[אורתודוקסיה מודרנית|האורותודוקסיה המודרנית]] ב[[יהדות]].
מתוך הויקיפדיה העברית: הרב '''נתן מרקוס בן מרדכי הכהן אדלר''' ([[כ"א]] ב[[טבת]] [[תקס"ג]], [[15 בינואר]] [[1803]], [[הנובר]] – [[כ"ט]] ב[[טבת]] [[תר"ן]], [[21 בינואר]] [[1890]], [[ברייטון]]) היה [[רב ראשי|רבהּ הראשי]] של [[האימפריה הבריטית]] (Chief Rabbi of the United Hebrew Congregations of the British Empire), קיים קשרים עם ה[[ממשלה]] הבריטית ועם ה[[כנסייה]] והשפיע על [[חוק]]י המדינה הנוגעים ל[[חינוך]] וללימודי [[דת]] בבתי-ספר הכלליים, הועיל להרחיב את [[זכות|זכויות]] ה[[יהודי]]ם ברחבי האימפריה הבריטית. הוא היה ממייסדי זרם [[אורתודוקסיה מודרנית|האורותודוקסיה המודרנית]] ב[[יהדות]].


==[[ר' נתן אדלר (הראשון)==
==[[ר' נתן אדלר (הראשון)]]==
מתוך הויקיפדיה העברית: הרב '''נתן בן שמעון הכהן אדלר''' ([[י' בטבת]] [[תק"ב]], [[16 בדצמבר]] [[1741]] - [[כ"ז באלול]] [[תק"ס]], [[17 בספטמבר]] [[1800]]), [[רב]] ו[[מקובל]] ב[[פרנקפורט]], [[גרמניה]], ורבו של [[החת"ם סופר]].
מתוך הויקיפדיה העברית: הרב '''נתן בן שמעון הכהן אדלר''' ([[י' בטבת]] [[תק"ב]], [[16 בדצמבר]] [[1741]] - [[כ"ז באלול]] [[תק"ס]], [[17 בספטמבר]] [[1800]]), [[רב]] ו[[מקובל]] ב[[פרנקפורט]], [[גרמניה]], ורבו של [[החת"ם סופר]].


שורה 12: שורה 12:


היה רבו המובהק של ה[[חת"ם סופר]], שכינהו 'החסיד שבכהונה'.
היה רבו המובהק של ה[[חת"ם סופר]], שכינהו 'החסיד שבכהונה'.
==הערות==

גרסה אחרונה מ־21:15, 4 באפריל 2019

מתוך הויקיפדיה העברית: הרב נתן מרקוס בן מרדכי הכהן אדלר (כ"א בטבת תקס"ג, 15 בינואר 1803, הנוברכ"ט בטבת תר"ן, 21 בינואר 1890, ברייטון) היה רבהּ הראשי של האימפריה הבריטית (Chief Rabbi of the United Hebrew Congregations of the British Empire), קיים קשרים עם הממשלה הבריטית ועם הכנסייה והשפיע על חוקי המדינה הנוגעים לחינוך וללימודי דת בבתי-ספר הכלליים, הועיל להרחיב את זכויות היהודים ברחבי האימפריה הבריטית. הוא היה ממייסדי זרם האורותודוקסיה המודרנית ביהדות.

ר' נתן אדלר (הראשון)[עריכה]

מתוך הויקיפדיה העברית: הרב נתן בן שמעון הכהן אדלר (י' בטבת תק"ב, 16 בדצמבר 1741 - כ"ז באלול תק"ס, 17 בספטמבר 1800), רב ומקובל בפרנקפורט, גרמניה, ורבו של החת"ם סופר.

ביוגרפיה[עריכה]

נולד בפרנקפורט דמיין, לצרלה ולרב יעקב שמעון, נצר למשפחה מיוחסת שחיה מאות בשנים בעיר זו והתייחסה לר' שמעון הדרשן מחבר ילקוט שמעוני.

בילדותו נודע כמחונן, בביקור שערך החיד"א בפרנקפורט בשנת תקי"ב הראו לו חכמי העיר את הילד כמי שמופלג בתורה ושוקד עליה, דבר שגרם לו לאחר לפעמים לתפילת שחרית ולהגיע בזמן אמירת עלינו לשבח, בעקבות זאת החיד"א קרא עליו את הפסוק‏[1] "הנה נא ידעתי כי איש אלקים קדוש הוא עובר עלינו תמיד".

היה תלמידם של בעל פני יהושע ורבי משה ראפף, רבו המובהק היה רבי דוד טעבלי כ"ץ שיף שנהיה לימים רבה האשכנזי של לונדון. הוא למד קבלה אצל רבי אבוש שהיה רב העיר.

היה רבו המובהק של החת"ם סופר, שכינהו 'החסיד שבכהונה'.

הערות[עריכה]

  1. מלכים ב' פרק ד' פסוק ט'.