עלי (ישוב): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(5 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''עֵלִי''' היא [[התישבות]] עירונית ב[[השומרון|שומרון]]. היישוב משתייך ל[[מועצה אזורית מטה בנימין|מועצה האזורית מטה בנימין]], וממוקם על [[כביש 60]] קרוב ל[[אריאל]]. היישוב קרוי על שמו של [[עלי הכהן]] אשר היה ב[[ספר שמואל]] ה[[כהן]] הראשי במקדש ב[[שילה (אתר במקרא)|שילה]].
'''עֵלִי''' היא [[התישבות]] עירונית ב[[השומרון|שומרון]]. היישוב משתייך ל[[מועצה אזורית מטה בנימין|מועצה האזורית מטה בנימין]], וממוקם על [[כביש 60]] קרוב ל[[אריאל]]. היישוב קרוי על שמו של [[עלי הכהן]] אשר היה ב[[ספר שמואל]] ה[[כהן]] הגדול במשכן ב[[שילה (אתר במקרא)|שילה]].


ההתנחלות הוקמה בשנת [[1984]] כיישוב עירוני וכמרכז ליישובי הסביבה. היא משלבת בתוכה אוכלוסייה מגוונת הכוללת בתוכה דתיים וחילוניים, עולים חדשים עם ותיקים.
ההתנחלות הוקמה בשנת 1984 כיישוב עירוני וכמרכז ליישובי הסביבה. היא משלבת בתוכה אוכלוסייה מגוונת הכוללת בתוכה דתיים וחילוניים, עולים חדשים עם ותיקים.


ביישוב פועל סניף [[בני עקיבא]] שכולל 220 חניכים. ה[[מכינה קדם צבאית|מכינה הקדם-צבאית]] הראשונה, [[מכינה קדם צבאית בני דוד|בני דוד]], הוקמה בעלי. בראש המכינה הקדם צבאית ביישוב עומדים הרב [[אלי סדן]] והרב [[יגאל לוינשטיין]]. המכינה השפיעה רבות על אופיו של היישוב, כיוון שבוגרי המכינה, רבים מהם קצינים בצבא [[קבע]], קבעו את ביתם בישוב. עקב אחוז אנשי הצבא הגבוה ביישוב והשקפת העולם הממלכתית של המכינה הקדם צבאית, מסמל היישוב את ה[[ממלכתיות (ציונות דתית)|ממלכתיות הציונית דתית]] ואת הקשר בין [[הציונות הדתית]] לריבונות הישראלית. לאחר [[תוכנית ההתנתקות]], היו בימין שביקרו את ה"ממלכתיות" המאפיינת את תושבי היישוב. בקיץ [[ה'תשס"ו]] ([[2006]]) התמנה הרב אברהם שילר מ[[ישיבת הגולן]] לרב היישוב ועבר להתגורר בו.  
ביישוב פועל סניף [[בני עקיבא]] שכולל 220 חניכים. ה[[מכינה קדם צבאית|מכינה הקדם-צבאית]] הראשונה, [[מכינה קדם צבאית בני דוד|בני דוד]], הוקמה בעלי. בראש המכינה הקדם צבאית ביישוב עומדים הרב [[אלי סדן]] והרב [[יגאל לוינשטיין]]. המכינה השפיעה רבות על אופיו של היישוב, כיוון שבוגרי המכינה, רבים מהם קצינים בצבא [[קבע]], קבעו את ביתם בישוב. עקב אחוז אנשי הצבא הגבוה ביישוב והשקפת העולם הממלכתית של המכינה הקדם צבאית, מסמל היישוב את ה[[ממלכתיות (ציונות דתית)|ממלכתיות הציונית דתית]] ואת הקשר בין [[הציונות הדתית]] לריבונות הישראלית. לאחר [[תוכנית ההתנתקות]], היו בימין שביקרו את ה"ממלכתיות" המאפיינת את תושבי היישוב. בקיץ [[ה'תשס"ו]] (2006) התמנה הרב אברהם שילר מ[[ישיבת הגולן]] לרב היישוב ועבר להתגורר בו.  


במהלך [[מלחמת לבנון השנייה]] נפלו שלושה מבני היישוב בלבנון, בהם [[רועי קליין]], סמג"ד ב[[חטיבת גולני]]. המלחמה השיבה את דימויו של היישוב כסמל להקרבה ונתינה, אך יש חוגים דוגמת [[נוער הגבעות]] הרואים בעלי, כישוב המסמל את שיתוף הפעולה המאוס לדידם בין הממסד שלטוני והביטחוני הישראלי לציונות הדתית. שיתוף פעולה שלדעת חוגים אלו סולל את הדרך לפינוי [[התנחלויות]] נוספות.
במהלך [[מלחמת לבנון השנייה]] נפלו שלושה מבני היישוב בלבנון, בהם [[רועי קליין]], סמג"ד ב[[חטיבת גולני]]. המלחמה השיבה את דימויו של היישוב כסמל להקרבה ונתינה, אך יש חוגים דוגמת [[נוער הגבעות]] הרואים בעלי, כישוב המסמל את שיתוף הפעולה המאוס לדידם בין הממסד שלטוני והביטחוני הישראלי לציונות הדתית. שיתוף פעולה שלדעת חוגים אלו סולל את הדרך לפינוי [[התנחלויות]] נוספות.
שורה 10: שורה 10:
   
   
== שכונות ביישוב ==
== שכונות ביישוב ==
* '''שכונת נוף הרים''': הוקמה ב-[[1995]] על גבעה בגובה 750 מטר מעל [[פני הים]]. בשכונה מתגוררות כיום 60 משפחות. רבות ממשפחות השכונה הינן משפחות של אנשי קבע המשרתים בצה"ל.
* '''שכונת נווה שוהם''': שכונה ותיקה (להבדיל מה'''גבעות''') מזרחית ובסמוך למרכז הישוב. בשכונה מתגוררות כיום כ-60 משפחות וההרכב החברתי שלה מגוון - דתים וחילוניים, עולים וותיקים, צעירים ומבוגרים.
* '''שכונת היובל''': הוקמה ב-[[1998]] על גבעה בגובה 854 מטר מעל [[פני הים]]. בשכונה מתגוררות כיום ([[2006]]) כ-45 משפחות וההרכב החברתי שלה מגוון. בגבעה מתגוררות משפחות רבות של קציני קבע ב[[צה"ל]].
* '''שכונת נוף הרים''': הוקמה ב-1995 על גבעה בגובה 750 מטר מעל [[פני הים]]. בשכונה מתגוררות כיום 60 משפחות. רבות ממשפחות השכונה הינן משפחות של אנשי קבע המשרתים בצה"ל.
* '''שכונת פלגי מים''': הוקמה ב-[[2001]] על גבעה בגובה 760 מטר מעל [[פני הים]]. בשכונה מתגוררות כיום 50 משפחות. המשפחות מגוונות - בעלי בתים עובדים, אברכים וסטודנטים.
* '''שכונת היובל''': הוקמה ב-1998 על גבעה בגובה 854 מטר מעל פני הים. בשכונה מתגוררות כיום (2006) כ-45 משפחות וההרכב החברתי שלה מגוון. בגבעה מתגוררות משפחות רבות של קציני קבע ב[[צה"ל]].
* '''[[גבעת הראה|שכונת הראה]]''': שכונה הנמצאת ממערב ליישוב, מעבר לכביש. נקראת גם "גבעת הראה". השכונה הוקמה ב-[[2002]] ויושבה על ידי קבוצת צעירים מהיישוב הסמוך [[מעלה לבונה]]. בשכונה מתגוררות כיום 20 משפחות.
* '''שכונת פלגי מים''': הוקמה ב-2001 על גבעה בגובה 760 מטר מעל פני הים. בשכונה מתגוררות כיום 50 משפחות. המשפחות מגוונות - בעלי בתים עובדים, אברכים וסטודנטים.
* '''[[גבעת הראה|שכונת הראה]]''': שכונה הנמצאת ממערב ליישוב, מעבר לכביש. נקראת גם "גבעת הראה". השכונה הוקמה ב-2002 ויושבה על ידי קבוצת צעירים מהיישוב הסמוך [[מעלה לבונה]]. בשכונה מתגוררות כיום 20 משפחות.
* '''שכונת נווה שיר''': ממוקמת בגובה של 576 מ' מעל פני הים. בשכונה מתגוררות כיום כ-60 משפחות. המשפחות בשכונה מגוונות- סטודנטים, בעלי עבודה ביישוב ובערים הסמוכות. רובן משפחות צעירות.


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==
* [http://www.eli.co.il אתר הבית של היישוב עלי]
* [http://www.eli.co.il אתר הבית של היישוב עלי]
[[קטגוריה:גוש שילה]]

גרסה אחרונה מ־07:37, 3 באפריל 2014

עֵלִי היא התישבות עירונית בשומרון. היישוב משתייך למועצה האזורית מטה בנימין, וממוקם על כביש 60 קרוב לאריאל. היישוב קרוי על שמו של עלי הכהן אשר היה בספר שמואל הכהן הגדול במשכן בשילה.

ההתנחלות הוקמה בשנת 1984 כיישוב עירוני וכמרכז ליישובי הסביבה. היא משלבת בתוכה אוכלוסייה מגוונת הכוללת בתוכה דתיים וחילוניים, עולים חדשים עם ותיקים.

ביישוב פועל סניף בני עקיבא שכולל 220 חניכים. המכינה הקדם-צבאית הראשונה, בני דוד, הוקמה בעלי. בראש המכינה הקדם צבאית ביישוב עומדים הרב אלי סדן והרב יגאל לוינשטיין. המכינה השפיעה רבות על אופיו של היישוב, כיוון שבוגרי המכינה, רבים מהם קצינים בצבא קבע, קבעו את ביתם בישוב. עקב אחוז אנשי הצבא הגבוה ביישוב והשקפת העולם הממלכתית של המכינה הקדם צבאית, מסמל היישוב את הממלכתיות הציונית דתית ואת הקשר בין הציונות הדתית לריבונות הישראלית. לאחר תוכנית ההתנתקות, היו בימין שביקרו את ה"ממלכתיות" המאפיינת את תושבי היישוב. בקיץ ה'תשס"ו (2006) התמנה הרב אברהם שילר מישיבת הגולן לרב היישוב ועבר להתגורר בו.

במהלך מלחמת לבנון השנייה נפלו שלושה מבני היישוב בלבנון, בהם רועי קליין, סמג"ד בחטיבת גולני. המלחמה השיבה את דימויו של היישוב כסמל להקרבה ונתינה, אך יש חוגים דוגמת נוער הגבעות הרואים בעלי, כישוב המסמל את שיתוף הפעולה המאוס לדידם בין הממסד שלטוני והביטחוני הישראלי לציונות הדתית. שיתוף פעולה שלדעת חוגים אלו סולל את הדרך לפינוי התנחלויות נוספות.

סמוך לצד הדרומי של עלי נמצא מעיין הגבורה.

שכונות ביישוב[עריכה]

  • שכונת נווה שוהם: שכונה ותיקה (להבדיל מהגבעות) מזרחית ובסמוך למרכז הישוב. בשכונה מתגוררות כיום כ-60 משפחות וההרכב החברתי שלה מגוון - דתים וחילוניים, עולים וותיקים, צעירים ומבוגרים.
  • שכונת נוף הרים: הוקמה ב-1995 על גבעה בגובה 750 מטר מעל פני הים. בשכונה מתגוררות כיום 60 משפחות. רבות ממשפחות השכונה הינן משפחות של אנשי קבע המשרתים בצה"ל.
  • שכונת היובל: הוקמה ב-1998 על גבעה בגובה 854 מטר מעל פני הים. בשכונה מתגוררות כיום (2006) כ-45 משפחות וההרכב החברתי שלה מגוון. בגבעה מתגוררות משפחות רבות של קציני קבע בצה"ל.
  • שכונת פלגי מים: הוקמה ב-2001 על גבעה בגובה 760 מטר מעל פני הים. בשכונה מתגוררות כיום 50 משפחות. המשפחות מגוונות - בעלי בתים עובדים, אברכים וסטודנטים.
  • שכונת הראה: שכונה הנמצאת ממערב ליישוב, מעבר לכביש. נקראת גם "גבעת הראה". השכונה הוקמה ב-2002 ויושבה על ידי קבוצת צעירים מהיישוב הסמוך מעלה לבונה. בשכונה מתגוררות כיום 20 משפחות.
  • שכונת נווה שיר: ממוקמת בגובה של 576 מ' מעל פני הים. בשכונה מתגוררות כיום כ-60 משפחות. המשפחות בשכונה מגוונות- סטודנטים, בעלי עבודה ביישוב ובערים הסמוכות. רובן משפחות צעירות.

קישורים חיצוניים[עריכה]