רבי יצחק הזקן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''רבי יצחק ב"ר שמואל מדנפיר''' (מכונה '''ר"י הזקן''' או סתם '''ר"י''') היה מגדולי [[בעלי התוספות]] בצרפת. נינו של [[רש"י]] נכדו של [[רבי שמחה מויטרי]] ובן אחותם של [[רבנו תם]] ו[[רשב"ם]]. לאחר פטירת דודו, רבנו תם, החליפו בראשות ישיבת ברומבורג ונחשב לראש בעלי התוספות.  כתב תוספות על הגמרא הנקראות '''תוספות ר"י הזקן''', ופירושיו מובאים פעמים רבות מאד ב[[תוספות]]. תוספות אלו היוו את הבסיס לכתיבת "תוספות שאנץ" ל[[רבי שמשון משאנץ]], תלמידו של ר"י. בין תלמידיו נמנה גם רבי ברוך ב"ר יצחק בעל [[ספר התרומה]].  חידושיו מובאים בספרים רבים מהם "[[אור זרוע]]", "[[שו"ת]] [[מהר"ם מרוטנבורג]]", [[הגהות מיימוניות]], [[מרדכי (ספר)|המרדכי]] ועוד. ה[[רא"ש]] מביא מפירושי ר"י על ה[[רי"ף]], ופרשנים שונים מביאים מפירושיו על התורה. זכה להערכה והערצה גדולה מצד חכמי ישראל, ובמיוחד הרא"ש שהעריצו והחשיבו כאחד מחשובי הראשונים.  
'''רבי יצחק ב"ר שמואל מדנפיר''' (מכונה '''ר"י הזקן''' או סתם '''ר"י''') היה מגדולי [[בעלי התוספות]] בצרפת. נינו של [[רש"י]] נכדו של [[רבי שמחה מויטרי]] ובן אחותם של [[רבנו תם]] ו[[רשב"ם]]. נולד בסביבות  ד'תת"ס. נפטר בכ"ז ב[[תשרי]] ד'תתקל"ה או ד'תתקל"ח. לאחר פטירת דודו, רבנו תם, החליפו בראשות ישיבת ברומבורג ונחשב לראש בעלי התוספות.  כתב תוספות על הגמרא הנקראות '''תוספות ר"י הזקן''', ופירושיו מובאים פעמים רבות מאד ב[[תוספות]]. תוספות אלו היוו את הבסיס לכתיבת "תוספות שאנץ" ל[[רבי שמשון משאנץ]], תלמידו של ר"י. בין תלמידיו נמנה גם רבי ברוך ב"ר יצחק בעל [[ספר התרומה]].  חידושיו מובאים בספרים רבים מהם "[[אור זרוע]]", "[[שו"ת]] [[מהר"ם מרוטנבורג]]", [[הגהות מיימוניות]], [[מרדכי (ספר)|המרדכי]] ועוד. ה[[רא"ש]] מביא מפירושי ר"י על ה[[רי"ף]], ופרשנים שונים מביאים מפירושיו על התורה. זכה להערכה והערצה גדולה מצד חכמי ישראל, ובמיוחד הרא"ש שהעריצו והחשיבו כאחד מחשובי הראשונים.  
 
{{ציר זמן לרבנים|התחלה=1100|מספר שנים=77}}
{{מיון רגיל:יצחק מדנפיר}}
{{מיון רגיל:יצחק מדנפיר}}
[[קטגוריה:גדולי וחכמי ישראל]]
[[קטגוריה:גדולי וחכמי ישראל]]

גרסה מ־13:57, 30 ביוני 2011

רבי יצחק ב"ר שמואל מדנפיר (מכונה ר"י הזקן או סתם ר"י) היה מגדולי בעלי התוספות בצרפת. נינו של רש"י נכדו של רבי שמחה מויטרי ובן אחותם של רבנו תם ורשב"ם. נולד בסביבות ד'תת"ס. נפטר בכ"ז בתשרי ד'תתקל"ה או ד'תתקל"ח. לאחר פטירת דודו, רבנו תם, החליפו בראשות ישיבת ברומבורג ונחשב לראש בעלי התוספות. כתב תוספות על הגמרא הנקראות תוספות ר"י הזקן, ופירושיו מובאים פעמים רבות מאד בתוספות. תוספות אלו היוו את הבסיס לכתיבת "תוספות שאנץ" לרבי שמשון משאנץ, תלמידו של ר"י. בין תלמידיו נמנה גם רבי ברוך ב"ר יצחק בעל ספר התרומה. חידושיו מובאים בספרים רבים מהם "אור זרוע", "שו"ת מהר"ם מרוטנבורג", הגהות מיימוניות, המרדכי ועוד. הרא"ש מביא מפירושי ר"י על הרי"ף, ופרשנים שונים מביאים מפירושיו על התורה. זכה להערכה והערצה גדולה מצד חכמי ישראל, ובמיוחד הרא"ש שהעריצו והחשיבו כאחד מחשובי הראשונים.

תקופת חייו של רבי יצחק הזקן על ציר הזמן
תקופת הזוגותתנאיםאמוראיםסבוראיםגאוניםראשוניםאחרוניםציר הזמן