ויקישיבה:שו"ת: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 6: שורה 6:
[[תמונה:עריכת תמונת פולארד מתוך האתר של פולארד בעברית.JPG]]
[[תמונה:עריכת תמונת פולארד מתוך האתר של פולארד בעברית.JPG]]


כיאני סבור שיש על תמונה זו זכויות יוצרים שאינה מתירה עליה לשימוש בויקיישיבה. בבקשה למחוק (כולל הכפולות).
כיאני סבור שיש על תמונה זו זכויות יוצרים שאינה מתירה עליה לשימוש בויקיישיבה. בבקשה למחוק (כולל הכפולות אם יש).


=='''ישעיהו ליבוביץ'''==
=='''ישעיהו ליבוביץ'''==

גרסה מ־17:28, 10 ביולי 2009

שאלות על האתר, תורה, יהדות או משהו דומה?

זה המקום לשאול!

נא למחוק את התמונה

אל הנהלת ויקיישיבה: נא למחוק את התמונה הבאה, וכן אם יש גם את הכפולות שלה: קובץ:עריכת תמונת פולארד מתוך האתר של פולארד בעברית.JPG

כיאני סבור שיש על תמונה זו זכויות יוצרים שאינה מתירה עליה לשימוש בויקיישיבה. בבקשה למחוק (כולל הכפולות אם יש).

ישעיהו ליבוביץ

http://www.kimizion.org/shiur/ishim.html

דבריו לא שייכים כאן. עיין תשובה זו ובקישורים הנוספים משם.
כרגע לא נראה צורך להכין רשימה כזו. ייתכן שבעתיד ניישם את הרעיון. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 19:34, ט"ז בטבת ה'תשס"ט (IST)
ראיתי רק עכשיו את הדיון כאן.
  1. היות ואני ציטטתי אותו נדמה לי שהיה מן הראוי להפנות את תשומת ליבי לדיון.
  2. קראתי את חוות הדעת עליו.
  3. משנתו הפוליטית אינה מקובלת על אוהבי ארץ ישראל וגם עלי.
  4. במסגרת משנתו הפוליטית, הוא לא נטה לכך שרבנים יעסקו במה שהוא כינה פוליטיקה. מכאן ןעד שלילת מאמריו המרחק גדול.
  5. יחד עם זאת, מאמריו בנושאי פרשת השבוע מבוססים על ההלכה היהודית ורק עליה.
  6. הוא היה ידוע בתור יהודי השומר על מצווה קלה כחמורה
  7. היו לא חסרונות, כמו לכל אדם
  1. מכאן ועד איסור לצטט את מאמריו המרחק עדין רחוק.

כמובן אם יהיה פסק הלכה כזה אציית לו. ועד אז אבקש להפסיק למחוק פיסקאות מדבריו. ותקוים בהם תפילת דוד המלך ע"ה "ארדוף אויבי ואשיגם ולא תשוב עד כלותם" - תפילת הרב שמואל אליהו לחיילי צה"ל בגבול חבל עזה 21:20, ט"ז בטבת ה'תשס"ט (IST)

מתוך האתר של הרב אבינר:"באשר לפרופ ליבוביץ איני בקיא בדבריו ולא אוכל לשפוט אם יש בהם כפירה ממש, ושמעתי מפי רבנו הרב צבי יהודה שיש אצלו קלקול באמונה שהוא מציב קבלת עול מצוות לא מתוך קבלת עול מלכות שמים. על-כל-פנים, ודאי שיש ספרים טובים מספריו."

אינני רוצה להביע דעה האם ראוי הביא אותו או לא, אבל ברור שהוא כפר בזוהר, ולהרבה דעות זה נקרא כפירה. כך למשל תשובתו של הרב דב ליאור באתר ישיבת בית אל [1]. אחיקם 15:12, י"א בתמוז ה'תשס"ט (IDT)

הצעה להנהלה - "הידעת - היום נפטר הצדיק..." בדף השער

באותה דרך בה נעשתה פינת הידעת (ע"פ רשימת תאריכים), כך לעשות פינת "הידעת היום נפטר/ו הצדיק/ים" (עם אפשרות קישור לערך אם קיים), וכן אולי פינת "הידעת היום קרה בתנ"ך".

אולי לעשות פינה של היום ביהדות שתכלול את כל האירועים שקרו באותו יום בפינה אחת. אפרים 00:59, ט' בניסן ה'תשס"ט (IDT)

פרסומות באתר

-- למה יש לכם פרסומות, למה שאני אתרום ידע לאתר עם פרסומות?!

א. נשמח אם תזדהה.
ב. לא הבנתי, מה הבעיה בכך? אם מפריע לך שהאתר כביכול מרוויח על חשבונך - הרי שהפרסומות באתר Yeshiva בכלל ובוויקישיבה בפרט, לא נועדו להכניס לאתר רווח, אלא לכסות הוצאות (וגם זה בקושי). עלות תחזוקת מערכת מחשבים אינה קטנה. במצב של האתר היום, אין אפשרות לחיות מתרומות בלבד, האתר כל הזמן מחפש דרכים להשלים עלויות. יש לזכור שוויקיפדיה ומיזמי האחות שלה ממומנים ע"י קרן ויקימדיה ולכן יכולים להרשות לעצמם את החופש מפרסומות. נשמח מאוד למצוא ספונסר לאתר כך שיתאפשר גם לנו החופש הזה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 06:53, כ"ד בתשרי ה'תשס"ט (IST)


קטגוריה לתפילה

-- צריך לתת קטגריה עצמאית של "תפילה"!

כבר יש - קטגוריה:תפילה נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 19:36, ט"ו בחשוון ה'תשס"ט (IST)

תזאורוס לוגי

בערך בשעה 19:00 בכ"ה חשוון הכניס מישהו עשרות ערכים (בעיקר מתחום הרפואה) שבהם רק הכותרת "תזאורוס לוגי". נא להסירם בהקדם!

מדובר בבוט של האתר. ראה בעמוד ויקישיבה:תזאורוס לוגי מה בדיוק צריך לקרות שם. ישנם ערכים שחסרים עדיין, או שהחלטנו להסיר את תכנם, אך הם משתתפים בתזאורוס הלוגי. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 21:12, כ"ה בחשוון ה'תשס"ט (IST)


הפנית הערך "שמונה עשרה"

תודה על התשובה הקודמת. בקשה: יש ערך בשם "עמידה", וערך בשם "שמונה עשרה (שעוד לא נכתב). האם אפשר להפנות אוטומטית את הערך "שמונה עשרה" לערך "עמידה"?

אפשר. ראה עזרה:דף הפניה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 14:24, כ"ו בחשוון ה'תשס"ט (IST)

שאלות בעניני האנציקלופדיה

הועבר משיחה:עמוד ראשי. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:29, א' בטבת ה'תשס"ט (IST)

מהם סוגי הערכים שכוללת ויקישיבה?
ויקישיבה היא אנציקלופדיה תורנית – יהודית. כל מידע העוסק בתוכנה של התורה או בעם ישראל מתאים לוויקישיבה, לרבות מידע מדעי המסייע בהבנת דברי התורה (למשל, ערך על ה'צרי' שהוא אחד מסממני הקטורת), מידע על חכמי התורה שבעל פה, ועל תולדות עם ישראל.
לענ"ד ערך כזה, מיותר בויקישיבה, עפ"י הנ"ל.
  • האם בויקישיבה יציינו דברים לפי השנה הלועזית[1]!? (שמחתי מאוד לראות שבכותרת העמוד מופיע תאריך עברי, המשכו כך!!!)

אני יודע שיתכן שהתשובה ל[חלק מ]הערות אלו הוא בהסכמה מצידכם, כשהתלונות מופנות אל כותב הערך הנ"ל, אך רצוני שהדברים יהי מדוברים ומבוררים.

אני מנסה לחתום כפי שלימדתני: משתמש:למאי נ"מ? 04:27, כ"ט בכסלו ה'תשס"ט (IST)

אביע את דעתי. # אני מציע לפעול "בכיוון" - לא בדיוק- כמו אוצר ישראל.
  1. אשר לערכים כמו ארצות הברית, לונדון: אני בעד כתיבת הערך, כאשר התאור הכללי יהיה קצר ביותר - לא יותר מעשר שורות. לאחר מכן הרחבה אם יש היבטים מקראיים, חזל"יים, יהודיים או ישראליים. אני מבקש לתת לקורא מושג. לא הייתי רוצה שהקורא ייטוש את הקריאה בויקיישבה כדילקבל פרטים מינימליים על לונדון והרי מדובר בקורא בכל גיל.
  2. אני בעד התאריך העברי ואני משתדל לתת אותו בכל מקום. או לא ניתן להתעלם מהתאריך למניינן ולכן אני נוהג לתת אותו בסוגריים. הנימוך - בדיוק כמו בסעיף הקודם.
  3. מלחמות המכבים מלוות כולן !!! בתפילות ואני מצטט אותן. רואים שהנצחון הושג על ידי אמונה. לדעתי להם מקום למלחמות אך בלי הרחבת יתר.

לסיכום, אני מבקש להתאים את עצמי לקורא, אבל גם לכוון אותו למגמות של הויקישיבה. אם נתעלם מן המציאות, הוא עלול להתעלם ממני.

יישר כח למשתמש:למאי נ"מ? - אתה עושה עבודה יפה. אגב, למה לא תשתמש בשם שלך. יותר נעים להתכתב עם אדם מאשר עם כינוי. חג שמח. וְתֵן טַל וּמָטָר לִבְרָכָה עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה וְשַׂבְּעֵנוּ מִטּוּבָהּ , דניאל ונטורה, דניאל ונטורה 08:21, כ"ט בכסלו ה'תשס"ט (IST)

למען הסדר - שיחת העמוד הראשי מיועדת לדיונים אודות העמוד הראשי בלבד. שאלות על האתר יש לשאול בויקישיבה:שו"ת. לדיונים - ויקישיבה:בית מדרש. אפרים 11:26, כ"ט בכסלו ה'תשס"ט (IST)
השאלות היו כאן ןהשבתי כאן. אולי כדאי את הפסיקה להעביר למקום המתאים. שבת שלום, וְתֵן טַל וּמָטָר לִבְרָכָה עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה וְשַׂבְּעֵנוּ מִטּוּבָהּ , דניאל ונטורה, דניאל ונטורה 11:47, כ"ט בכסלו ה'תשס"ט (IST)
זו היתה פניה לפותח ההודעה בפרט, ולתשומת לב השאר - בעקבות ההודעות הרבות הנמצאות בדף זה שאינם קשורות לעמוד הראשי. אפרים 15:09, כ"ט בכסלו ה'תשס"ט (IST)


מענה

א. יישר כח על ההתייחסות, ותודה לדניאל ונטורה על המחמאות.

ב. ניתן להעביר הערה זו למקום המתאים, אינני בקי בדרכי העבודה במקומות אלו.

=== תגובת האתר ===

  1. הערך הועתק מוויקיפדיה (ונמחק). זו הסבה לקישורים שראית שם. בכל אופן, השאלה בעינה עומדת. לדעתי, יש צדק בדבריך ואין מקום לערכים כאלו בוויקישיבה. יכול לפול קישור כזה לתוך ערך, נראה לי שכדאי למחוק אותו. אני לא רואה טעם בערך כזה בדיוק כפי שלא נכתוב על שעון אורלוגין, גם אם הרב קוק החזיק כזה בסלון.
  2. הקטגוריה שהזכרת קשורה להסטוריה יהודית. כפי שמוזכר שם "תולדות עם ישראל".
  3. האתר כולו בעד רישום התארךי העברי. לויקישיבה, כענף באתר, אין, עדיין, מדיניות רשמית בנושא רישום תאריכים. לדעתי, זה נושא שטוב להעלות אותו לדיון בבית מדרש.
  4. אכן, עמוד השו"ת מתאים יותר לדיון זה. יישר כח - הצלחת לחתום :). אגב, לגבי עריכת עמודי שיחה - לא נהוג לערוך שיחה מהאמצע כאשר השתנה משהו, זה משבש את מהלך העניינים. במקום זאת - בסוף הדברים מוסיפים הערה שהדבר השתנה.
  5. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:29, א' בטבת ה'תשס"ט (IST)

הנוהג בחב"דפדיה

בחב"דפדיה - האנצקלופדיה החב"דית ברשת, התדיינו בנושא והגיעו למסקנה שישנם אנישם שהיו רוצים, לדוגמא, לראות את העיר צפת במבט חב"ד.

אז הם פשוט כתבו כמה מילים אודות ההיסטוריה של צפת, פירוט נרחב אודות ההיסטוריה החב"דית במקום ועל אודות הקהילה הנוכחית, והכניסו לקטגוריה בשם "ערכים במבט החסידות", נראה לי שזה מה שצריך להיות גם פה, תחשבו על זה. הקהל את העם האנשים הנשים והטף - צ. כשר 18:36, א' בטבת ה'תשס"ט (IST)

אני חושב שזה די ברור - ערך שיש מה לכתוב עליו מבחינה תורנית, יופיע בהקשר המתאים. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 18:55, ח' בטבת ה'תשס"ט (IST)
אני חושב שיש לעשות ערכים רק על מה שמופיע בספרות התורנית ועל ההיסטוריה היהודית, ואם הבנתי נכון זוהי הכוונה בעקרונות עריכה. האנציקלופדיה היא יהודית, ולכן, מי שרוצה לדעת על לונדון ממילא יחפש בויקיפדיה או באנציקלופדיה אחרת. מי שמתעניין ביהודים בלונדון יחפש בויקישיבה בשם "הקהילה היהודית בלונדון". הרוצה לדעת מהו הצורי יחפש "צורי" בויקישיבה כדי לדעת מהו, למה משמש ביהדות ומהו זיהויו בימינו. הרוצה לדעת למה משמשים המים בתנ"ך ומה הם מבטאים ע"פ הספרות התורנית, יחפש בויקישיבה בערך מים. אבל מי שרוצה לדעת מה השקפת התורה על חקר החלל לא יחפש בויקישיבה בשם "החלל" או "חקר החלל", כיוון שמושגים אלו אינם נושאים בפני עצמם ביהדות וגם אינם מוזכרים כלל בספרות התורנית, פרט אולי, באחרונים (מתאים יותר להיכלל בנושאים - המדע / מדע ותורה). אם כן, אני חושב שערכים שמתאימים לאנציקלופדיה זו הם מושגים מהספרות התורנית, נושאים תורניים (דוגמה: מדע ותורה), חפצים, מקומות, אנשים וכדו' שיש עליהם מידע בספרות התורנית (דוגמאות: מים, שמים, שילה (המקראית, ובאותו ערך התייחסות לשילה בימינו), צרי, תכלת, בלעם, תרח) והיסטוריה יהודית (מאורעות וגדולי ישראל). אפרים 23:46, י' בטבת ה'תשס"ט (IST)
אולי הובנתי אחרת, אבל לא התכוונתי למשהו שונה ממה שכתבת. כמובן, ונראה לי שתסכים, שאם יתחדש היום נושא שיש סביבו דיון תורני - הוא ייכנס, למשל הדיון ההלכתי על היחס למיקרוגל. יהיה ערך שיסביר את הסוגייה תחת השם "מקרוגל". נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 15:07, י"א בטבת ה'תשס"ט (IST)
כן, ובלבד שמה שיכתב יהיה לצורך תורני, לדוגמה, יוסבר אופן פעולתו כדי להבין האם אפשר להשתמש בו לבשר וחלב יחד. אבל ערכים שאין בהם תורה או היסטוריה יהודית, כמו ערים - קהיר, לונדון ותל אביב, לא יכנסו, וכן לא יכנס מידע שאינו לצורך תורני בערך מיקרוגל. מקומות בימינו יוזכרו בשיוך למקומות היסטוריים, לדוגמה, בערך גת יכנס מידע על גת התנכי"ת, ובתוכו יכנס מידע אודות קריית גת בימינו - האם זהו זיהוייה של גת התנכי"ת. אפרים 13:11, י"ג בטבת ה'תשס"ט (IST)

התאריך של האתר

קרה לי הרבה פעמים שנכנסתי לאתר והתאריך של האתר (שנמצא למעלה) היה של היום הקודם או לפני יומיים. רק אחרי כמה סיבובים בתוך האתר הוא פתאום התעדכן (זה נפק"מ גם ל"הידעת", לכן אני נוגע בדבר..). למה זה קורה? הבעיה אצלי או באתר? תודה. אחיקם 10:22, ה' בטבת ה'תשס"ט (IST)

העניין נוגע למטמון (cache) של האתר. זה אמור להתעדכן אם אותו הדף נערך, או אם לוחצים על לחצן "עדכון" בראשית הדף. היתה לנו תקלה כשניסינו לסדר שיתעדכן מדי שעה וכיוב"ז, עובדים על זה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 16:48, ה' בטבת ה'תשס"ט (IST)

חיפוש ערכים

אולי זה לא תלוי בכם אלא בתוכנה, אבל נראה לי שחיפוש הערכים צריך קצת שיפור: כשאני מחפש את המילה "תנאים", למשל, הוא לא מזכיר בכלל שיש ערך שנקרא "תנאים ואמוראים - סדר אלפבתי". לא מובן לי למה, הרי המילה נמצאת ממש בשם הערך. לעומת זאת ערכים אחרים שהמילה נמצאת רק בגוף הערך - הוא כן מביא. אחיקם 23:01, ה' בטבת ה'תשס"ט (IST)

זה אכן עניין שמקורו בתוכנה. אני, כמוך, לא מבין למה זה כך. לא בטוח שתהיה אפשרות לטפל בזה בקרוב. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 18:58, ח' בטבת ה'תשס"ט (IST)

היסטוריה של הדף

יש תקלה. לא ניתן להגיע ל"היסטוריה של הדף" ולמצוא שינויים שנעשו בדף. ותקוים בהם תפילת דוד המלך ע"ה "ארדוף אויבי ואשיגם ולא תשוב עד כלותם" - תפילת הרב שמואל אליהו לחיילי צה"ל בגבול חבל עזה 09:54, ט"ז בטבת ה'תשס"ט (IST)

אני גם לא מצליח להכנס ך"תרומות" בויקיפדיה הרגילה אין בעיה. נא לבדוק. ותקוים בהם תפילת דוד המלך ע"ה "ארדוף אויבי ואשיגם ולא תשוב עד כלותם" - תפילת הרב שמואל אליהו לחיילי צה"ל בגבול חבל עזה 11:53, ט"ז בטבת ה'תשס"ט (IST)
היתה בעיה בגישה לדפים מיוחדים באתר. העניין תוקן. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 19:30, ט"ז בטבת ה'תשס"ט (IST)

הצעה להנהלה: מילון בן (רבי) עקיבא

אולי כדאי לבנות מילון כמו "ויקימילון", אבל שהמילים שם לקוחות מן המקורות (תנ"ך, חז"ל), והמילון יהיה המקום שבו יוכל האדם למצוא את הפירוש האמיתי למילה, ללא חיבור כלשהו לאוצר המילים שהתפתח היום. לדוגמא: המילה שוליים, ועוד מילים, גם מילים שלא ברור פירושם המדוייק ,כגון מה ההבדל בין שמחה לגילה, אז יהיה מונח "שמחה" ומונח "גילה" ופירושם השונים.

  • לדוגמא: פירוש הגר"א על משלי כד יז, הוא אומר ששמחה זה על התחלה של דבר, לעומת גילה שזה על דבר מתמשך לאחר שהתחיל [משהו כזה בערך] (בנפל איבך אל תשמח ובכשלו אל יגל לבך)
התקבל. נפתח מרחב שם חדש בשם "מילון", בו יקובצו ערכים מסוג זה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 17:06, כ"ה בטבת ה'תשס"ט (IST)

הצעה: רשימת ערכים מבוקשים

אני מציע לתת מקום ל"ערכים מבוקשים" - כלומר: מי שמחפש ערך ולא מוצא אותו באתר, אבל רוצה שיכתבו עליו, יכתוב את שם הערך שם. כשתהיה רשימה כזאת, סביר להניח שאנשים יעברו עליה ויכתבו על מה שהם יודעים, וכך תבוא התשועה למחפשים במהרה.

הוא הדין לגבי ערכים המחפשים השלמה - אפשר לתת גם להם מקום שם.

נ.ב. זה בדוק - הערכים שנמצאים ב"חמישיה הפותחת" בעמוד הראשי עוברים בממוצע הרבה יותר עריכות שמוסיפות לתוכן הרבה ידע ותיקונים - רק בגלל שהם על הדף! --א"י 11:51, כ"ד בטבת ה'תשס"ט (IST)

בע"ה, פינה כזו בדרך. תודה על הצעתך. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 17:07, ב' בשבט ה'תשס"ט (IST)
ישר כח על הפינה חדשה! דרך אגב, למה אחרי שעורכים ערך הוא נשאר ברשימה שם? --א"י 23:05, כ"א בשבט ה'תשס"ט (IST)
זה לא אוטומטי, זו רשימה שנערכת ע"י גולשים. כשערך נכתב ניתן להסיר אותו מהרשימה. כשנתקלים בחוסר של ערך, אפשר להוסיף אותו... נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:28, כ"ב בשבט ה'תשס"ט (IST)

הצעה: ציון על ערכים

אולי כדאי לתת אפשרות לציון של כל משתמש על ערכים לפי רמת הערך (כמות המידע ואיכותו, כתיבה מקצועית ונוחות לקריאה), וכך נעודד כתיבה ברמה גבוהה יותר!--א"י 23:15, כ"א בשבט ה'תשס"ט (IST)

אין כרגע אפשרות לכך כיון שהדבר דורש בודקים שיעברו על כל ערך ואין את כח האדם הדרוש. באופן כללי - אם למישהו יש יכולת ואפשרות להצטרף למאמץ ולהתנדב להיות מפעיל מערכת וכד' נשמח אם יפנה אלינו. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:31, כ"ב בשבט ה'תשס"ט (IST)

מסורות נוצריות וביקורת המקרא

הועבר מבית מדרש

בערך "דוד המלך" מופיעות מסורות נוצריות וחקירות של ביקורת המקרא. לדעתי הדבר לא ראוי וחשוב להדגיש זאת באתר כזה ולמחוק את הדברים. כבר כתבתי שם ולא נעניתי.

"האם ראוי לצטט את גישת עובדי ע"ז הנוצריים בויקישיבה?

כנ"ל לגבי הבאת גישות של אנשי ביקורת המקרא, המטילים ספק באמת התורה.

ויקישיבה צריכה להיות אנציקלופדיה יהודית, ולכן דעות של עובדי ע"ז, גם אם הם קשורות לערך יהודי - אין מקומם פה. צריך להיות כלל יסודי, שאין פקפוק באמת התורה שבכתב ושבעל פה בערכי ויקישיבה!!!--א"י 09:47, י"א בשבט ה'תשס"ט (IST) "


מקור: http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94:%D7%93%D7%95%D7%93_%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%9A

ראה הציטוטים מהערך: "...מסורת זו אומצה גם בנצרות: בברית החדשה (ספרי מתי ולוקס), נאמר כי ישו הנוצרי היה נצר לבית דוד.

התיאור התנ"כי של חיי דוד משקף מסורות רבות, שחלקן סותרות זו את זו. חוקרי מקרא, ארכאולוגים והיסטוריונים היו חלוקים בדעתם ביחס לדוד ולתיאור מלכותו, כאשר אסכולות מסוימות מקבלות את הסיפור התנ"כי כנכון בעיקרו, גם אם מוגזם לעתים, ואחרות דוחות אותו לחלוטין ורואות בו סיפור שנארג מאות שנים מאוחר יותר. טיעון זה הסתמך בין השאר על היעדר ממצאים ארכאולוגיים או כתובים המתייחסים לבית המלוכה המפואר שהיה אז, לכאורה, בארץ ישראל. גילוי מצבה ארמית בשנת 1993, בה יש אזכור מפורש ל"ביתדוד" שם קץ, בעיני רוב החוקרים, למחלוקת על קיומו ההיסטורי של בית דוד, אך הותיר בעינו את הוויכוח האם מפעלי הכיבוש של דוד ומפעלי הבנייה של שלמה אחריו אכן בוצעו על־ידם, שכן מפעלי הבנייה העיקריים בארץ ישראל בראשית האלף הראשון לפנה"ס מתוארכים לתקופת בית עמרי המאוחרת יותר. ".

--א"י 23:20, כ"א בשבט ה'תשס"ט (IST)

אכן, אין הדבר לרוח האתר ויש להסיר דברים מסוג זה! נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:35, כ"ב בשבט ה'תשס"ט (IST)


ערכים לספר תהילים

ישנם ערכים בשם 1. ספר תהלים - המפנה לערך תהלים. 2. תהלים. שניהם מיותרים כיוון שיש ערכים בשם ספר תהילים (כתיב מלא - נכון) וערך תהילים המפנה לקודם. לכן צריך פשוט למחוק את הערכים המיותרים. בהצלחה. כל טוב. --שחר 11:21, ג' באדר ה'תשס"ט (IST)

תודה. להבא - בקשות כאלה ניתן לבצע ע"י הסבר בדף השיחה של הערך למה הוא צריך להמחק והצבת תבנית מחיקה (כתיבת "{{למחוק}}") בערך עצמו. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 15:37, ה' באדר ה'תשס"ט (IST)
פשוט בערכים הרבים מהאנציקלופדיה התורנית כתוב פעמים רבות "תהלים" בכתיב חסר, וזה סיפור עכשיו להתחיל לשנות את זה בכל הערכים...

הרשמה לאתר

אני רוצה להרשם לאתר ולא מצליח. אני ממלא את הפרטים ואין שם מקום ללחוץ כדי לאשר את הרישום שיתפוס. --87.70.136.110 20:51, ו' באדר ה'תשס"ט (IST)

בדף הרשמה לחשבון מלא את הפרטים ואז לחץ על הכפתור יצירת משתמש חדש. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:34, ז' באדר ה'תשס"ט (IST)


בלאגן במקורות ובקישורים

מאז הקישור המבורך למקורות ע"י פרויקט השו"ת, נוצר בלאגן במקורות, ואציין כמה דברים ששמתי לב אליהם: (א) פעמים רבות הסוגריים נמחקו, (ב) פעמים רבות לא ברור מתי נוצר קישור ומתי לא, (ג) ההפניה לערכים אחרים במקורות הושמטה לדוגמא: [[שלמה המלך]] יראה כך: [[שלמה המלך]].

אציין כמה ערכים בהם ראיתי את הבלאגן: תנ"ך, מגילת אסתר, קושית הבית יוסף (שם תקנתי בעצמי).

אשמח לתיקונו ע"י המערכת, ולהסבר מפורט לסיבת התקלות. בברכת יישר כח גדול (על כל מפעלי הויקישיבה) ותודה רבה מראש.למאי נ"מ? 23:29, ד' בניסן ה'תשס"ט (IDT)

הסיבות לתקלות הן שיש דברים במערכת שעדיין לא עובדים כראוי, או שעבדו כראוי והכנסנו שינוי שפגע בהם. אנחנו מנסים כל הזמן לשפר את המערכת כך שהקישורים יהיהו מוצלחים. בעניין הסוגריים - המערכת אינה קוראת סוגריים ומקור שצריך להיות בסוגריים יש להוסיף אותן לבד (בניגוד לתקופה קצרה שהתבנית היתה מוסיפה את הסוגריים). נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 15:00, ה' בניסן ה'תשס"ט (IDT)

צבע הקישורים

האם ישנה אפשרות לשנות את הצבע של קישורי המקורות מהצבע הכחול המקובל כבר של קישורי הערכים? זה קצת מבלבל...--שלמה 20:15, י"ב באייר ה'תשס"ט (IDT)

רעיון יפה, נשקול זאת. תודה על ההצעה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:14, י"ג באייר ה'תשס"ט (IDT)


הערך "היסט"

יש טעות בשם הערך "היסט" - שצריך להיות "היסת", מלשון פיתוי, ולא מלשון הזזה. המונח "היסט" הוא מונח הקיים בענייני טומאה, ואילו בערך מדובר על שבועה. - איך משנים את שם הערך?--שלמה 18:24, ט"ז באייר ה'תשס"ט (IDT)

בכל דף תוכן יש לשונית "העברה" למעלה, להעביר את שם הדף. במקרה זה אני חושב ששם הערך צ"ל "שבועת היסת", כי לא מדובר בסתם הסתה, אלא בשבועה. אפרים 23:24, ט"ז באייר ה'תשס"ט (IDT)


מילון

יש פה פרוייקט של מילון. הפרוייקט הזה תקוע (הוא פשוט ריק. שום דבר לא נעשה בו). נראה לי שזה בעיקר בגלל שלא ברור בדיוק מה צריך לעשות בו. אולי כדאי להסביר? או לחילופין למחוק. --שלמה 22:52, א' בסיוון ה'תשס"ט (IDT)


הידעת?

מאד נצרך שיהיה אפשר לחפש ב"הידעת?". האם קיימת אפשרות כזו? אשמח אם שאלתי תענה בהקדם. תודה.

בחיפוש ישנה אפשרות לעשות חיפוש רק בתבניות. כמעט כל התבניות הם של "הידעת?" אז לא יהיה קשה לחפש כך. אפרים 17:32, ד' בסיוון ה'תשס"ט (IDT)
אפשרות נוספת דרך גוגל: לחפש באתר http://www.yeshiva.org.il/wiki/ את המילים "תבנית:הידעת?" ואת מה שאתה רוצה לחפש. תוצאות של "הידעת?" יופיעו ראשונות כי בכותרת של כל "הידעת?" כתוב "תבנית:הידעת?". כדי שלא יופיעו תוצאות מ"שיחת תבנית:הידעת?" אפשר לרשום "-שיחת" (לא צריך מרכאות) בחיפוש. אלו האפשרויות שידועות לי. אפרים 17:59, ד' בסיוון ה'תשס"ט (IDT)

הר הזיתים

יש קישור לספר זכריה. הקישור אינו נותן את המקור. האם זו טעות שלי או "באג". דני 22:47, כ"ב בסיוון ה'תשס"ט (IDT)

אולי היתה תקלה זמנית. המקור נפתח לי כמו שצריך. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:29, ז' בתמוז ה'תשס"ט (IDT)

הגנה על ערך מושחת

אני לא בטוח שזה המקום לכתוב זאת, אבל:

מישהו משחית באופן קבוע (אפילו חמש פעמים ביום אחד) את הערך ברכת החמה. כל פעם הנהלת האתר מחזירה את הערך לקדמותו. אבל בשביל לתקן זאת אחת ולתמיד אני מבקש לעשות הגנה לערך, שלא יוכלו לערוך אותו כלל. כך גם עושים בויקיפדיה. אגב הגנה כזאת שיוכלו לערוך רק משתמשים שנכנסו לאתר ארבעה ימים - לא תועיל כאן, כי המשחית הנ"ל נכנס כל יום כמה פעמים. תודה רבה.אחיקם 01:54, י' בתמוז ה'תשס"ט (IDT)

  1. כפי שנהג הכותב בערך הנ"ל