רבי שם טוב אבן שם טוב: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(דף חדש: '''רבי שם טוב איבן שם טוב''' ההיה מקובל וראש ישיבה בספרד, בתחילת המאה ה-15. נודע בזכות ספרו "'''האמונות'''" בו ...)
 
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''רבי שם טוב איבן שם טוב''' ההיה מקובל וראש ישיבה בספרד, בתחילת המאה ה-15. נודע בזכות ספרו "'''האמונות'''" בו הוא תוקף בחריפות את חכמי ישראל ה[[פילוסופיה|פילוסופים]] היהודים, ובראשם ה[[רמב"ם]], [[ראב"ע]] ו[[רלב"ג]], המתיימרים לבסס את אמונת ישראל על הפילוסופיה. לדעתו, האמונה צאיכה להיות אמונה תמימה ולהתבסס על ה[[קבלה]]. לדעתו, ההסחפות אחר האמנוה הפילוסופית השכלית היתה הגורם המרכזי להמרת הדת ההמונית של האנוסים בספרד בדורו, שכן אדם המאמין באמונה תמימה היה מוסר את נפשו על [[קידוש השם]], כפי שהיה לאורך כל הדורות.  
'''רבי שם טוב איבן שם טוב''' היה מקובל וראש ישיבה בספרד, בתחילת המאה ה-15. נודע בזכות ספרו "'''האמונות'''" בו הוא תוקף בחריפות את ה[[פילוסופיה|פילוסופים]] היהודים, ובראשם ה[[רמב"ם]], [[ראב"ע]] ו[[רלב"ג]], המתיימרים לבסס את אמונת ישראל על הפילוסופיה. לדעתו, האמונה צריכה להיות [[אמונה תמימה]] ולהתבסס על ה[[קבלה]]. לדעתו, ההיסחפות אחר האמונה הפילוסופית-שכלית היתה הגורם המרכזי להמרת הדת ההמונית של האנוסים בספרד בדורו, שכן אדם המאמין באמונה תמימה היה מוסר את נפשו על [[קידוש השם]], כפי שהיה לאורך כל הדורות.  


כמאה שנה לאחר מכן, השיב על טענותיו [[רבי משה אלשקר]] (מהר"ם אלשקר) בספר תשובותיו {{מקור|שו"ת מהר"ם אלשקר קיז|כן}}.  
כמאה שנה לאחר מכן, [[רבי משה אלשקר]] (מהר"ם אלשקר) הגן על הרמב"ם והשיב על טענותיו של ר' שם טוב בספר תשובותיו {{מקור|שו"ת מהר"ם אלשקר קיז|כן}}.  


רבי שם טוב כתב עוד מה כתבים קבליים, חלקם נשתמרו עד היום בכתב יד.  
רבי שם טוב כתב עוד כמה כתבים בקבלה, חלקם נשתמרו עד היום בכתב יד.  


{{מיון רגיל:שם טוב אבן שם טוב}}
{{מיון רגיל:שם טוב אבן שם טוב}}

גרסה מ־10:58, 16 במאי 2011

רבי שם טוב איבן שם טוב היה מקובל וראש ישיבה בספרד, בתחילת המאה ה-15. נודע בזכות ספרו "האמונות" בו הוא תוקף בחריפות את הפילוסופים היהודים, ובראשם הרמב"ם, ראב"ע ורלב"ג, המתיימרים לבסס את אמונת ישראל על הפילוסופיה. לדעתו, האמונה צריכה להיות אמונה תמימה ולהתבסס על הקבלה. לדעתו, ההיסחפות אחר האמונה הפילוסופית-שכלית היתה הגורם המרכזי להמרת הדת ההמונית של האנוסים בספרד בדורו, שכן אדם המאמין באמונה תמימה היה מוסר את נפשו על קידוש השם, כפי שהיה לאורך כל הדורות.

כמאה שנה לאחר מכן, רבי משה אלשקר (מהר"ם אלשקר) הגן על הרמב"ם והשיב על טענותיו של ר' שם טוב בספר תשובותיו (שו"ת מהר"ם אלשקר קיז).

רבי שם טוב כתב עוד כמה כתבים בקבלה, חלקם נשתמרו עד היום בכתב יד.