פרשני:שולחן ערוך:חושן משפט סו כה

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־10:56, 29 באפריל 2019 מאת Yair hashulchan (שיחה | תרומות) (Added yair hashulchan's seif.)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:חושן משפט סו כה

סעיף כה[עריכה]

עובד כוכבים שמכר שטר חוב לישראל, יש מי שאומר שכיון שבדיניהם כל זכותו מכר לו, כדיניהם דיינינן ליה, שאם חזר ומחלו אינו מחול (נ"י[1]). (וכן כל שנתן בדיניהם, אפילו בלא כתיבה ומסירה, משלם) (נ"י פרק מי שמת). וישראל שמכר לעובד כוכבים כאילו מכר לישראל (ריטב"א,נ"י21).

מכירת שטרות לגוי: שו"ת ריטב"א,שו"ע - אפשר למכור. הריטב"א נימק שאפשר כיוון שמכירת שטרות מדאורייתא, וכתב הש"ך שמשמע מהשו"ע כאן שפוסק שמכירת שטרות מדאורייתא (שהרי מקורו מהריטב"א כמובא בב"י) וכן פוסק הש"ך, אך הוסיף שנראה שגם למ"ד שמכירת שטרות מדרבנן מ"מ אפשר למכור לגוי כיוון שכעין דאורייתא תקון, ושכן משמע מהנ"י שבפ' הספינה כתב שמכירתם מדרבנן ובפ' מי שמת כתב שאפשר למכור לגוי. עוד כתב הריטב"א, שהמוכר לעכו"ם משמתים אותו עד שמקבל עליו את כל האונסים שיגרמו ללווה מכך, ואם הלווה אנס מותר לכתחילה למכור לגוי.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.

הערות שוליים[עריכה]

  1. ב"ב סט,א בדפי הרי"ף (על דף קמז,ב)