714
שאלה
קודם כל אני רוצה לאמר תודה על ההשקעה והיחס.
אני תלמיד ישיבת הסדר ציוני בנשמה! אך בזמן האחרון העניין של כל הערבוביה שיש בבני עקיבא מפריע לי, נסעתי לשאול רבנים אך לא קבלתי תשובה חד משמעית ואף היו כאלה שאמרו שברור דל ללכת. אני הייתי מעוניין לדעת מאיפה המתירנות הזאת מגיעה, הרי ברור שיש סיכון גבוה לנפילות, בכל זאת מדובר בבני נוער, אז איך אנו שולחים את הילדים שלנו לשם, ממתי מותר להכנס לידי נסיון...ועוד נסיונות חמורים כאלו שהרי אין אפוטרופוס להריות. ועוד שבאתר קראתי על תשובות שאומרת שזה עדיף על מנת להחזיק את הנוער שלנו.. אבל החבר’ה הכי שפיצים שלנו הולכים לשם ואף נופלים. אז מה הקטע?!
שהרי אם מפריד בין בנות לבנים אז לא יבוא - מכאן יוצא שבאים בשביל הבנות אז זה ממש מצווה הבאה בעבירה! ועוד שזה מביא לכך שבני הנוער שלנו רגילים לדבר בין המינים ומפסידים על ידי כך את היכולת להקים בית יהודי כמו שצריך .
אני מקווה שהבנתי שהנושא זה ממש מקשה עלי כי אני כל כך אוהב את החברה שלנו וקשה לי לחשוב עליה ככה (לחפשנים, מתירנים וכו’)
תודה מראש!
תשובה
שלום רב
אתה לא הראשון שמעורר על כך. יש רבנים שחושבים שהענין של קשר בין בנים לבנות בזמן הנעורים הוא דבר חיובי ולא צריך להמנע ממנו. אולם יש רבנים שאומרים שודאי שאין להכנס לנסיונות ולמקומות שיכולים לגרום לנפילות. לצערנו היום הנפילות הם לא רק בדיבורים בין בני נוער. אולם לכל דבר וכל נושא יש את ההתמודדויות שלו.
החברה של המבוגרים בציבור הדתי לאומי היא חברה שלא בכל דבר נוהגת בהפרדה. בחלק מן הדברים יתכן שההפרדה אינה מתאימה בצורת החיים בהם נשים מעורבות בכל תחומי החיים. פעם נשים היו בעיקר בבית ולא היו מעורבות בכל תחומי החיים. באופן כללי יש כאן התקדמות של החברה האנושית בה הנשים והגברים יכולים להגיע למקומות גבוהים יותר. אולם זה בהחלט מאתגר את החברה בכל הנוגע למערכות החיים בין נשים לגברים. המבוגרים מתמודדים עם זאת וזה גם מקרין על הנערים.
קשה לגדל את הנערים והנערות בצורה כזאת שהם כאילו אי שלא קשור למה שקורה בכלל החברה. אולם בהחלט ככל שנצליח לעודד אתה נערים שיתפתחו ללא קשרים אישיים עם נערות בגיל הנעורים כך אנו מאמינים שזה יטיב עם ההתפתחות הנפשית והרוחנית שלהם.
בני עקיבא זו תנועת נוער שדווקא בעידן בו המכשירים והמסכים משתלטים על החיים היא משמרת את המגע עם החיים החברתיים והאמיתיים כנגד כל ההצפה התרבותית שגונבת אותנו מהחיים. לכן יש לתנועת נוער זו וכן לשאר תנועות הנוער [עזרא ואריאל] תפקיד חשוב. ודאי שראוי וטוב שכל הדברים יעשו מתוך צניעות וחיות שקשורה אל הקודש ושאינה מושפעת מהתרבות שפורצת גבולות.
כל טוב

כניסה לים או לבריכה בספירת העומר
הרב בנימין במברגר | ט"ז ניסן תשע"ב

ספירת העומר - עד מתי?
הרה"ג דוב ליאור | י אייר תשע"א

גילוח ותספורת ביום עצמאות שהוקדם
רבנים שונים | ב אייר תשפ"ה
