שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח
קטגוריה משנית
שאלה
האם יש חוקים ברורים בנושא בישול בטבע בחג הפסח? באילו מצרכים בסיסיים מותר להשתמש? האם משנה מיקום הבישול בטבע? מה לגבי הכנת מצות? ניתן להכין מצות כפי שנהגו בני-ישראל ולדאוג לכך שהבצק לא יתפח?
תשובה
אין הוראות מיוחדות לבישול בטבע אלא שמירה קפדנית על כל הלכות הכשרות. דהיינו כלים ומצרכים כשרים לפסח וכן מתקני בישול כשרים לפסח. אנו נמנעים מאפיית מצות בעצמנו ובפרט בחג, כי יש צורך בתנאים מיוחדים כדי להבטיח את הכשרות ואלו אינם מצויים בידי כל אחד ובודאי שלא בטבע.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il