740
שאלה
כיצד יש להכשיר כבד?
תשובה
אם מדובר בחתיכה גדולה יש לחתכה (בדרך כלל קונים אותו היום חתוך). לאשכנזים יש להחמיר ולמלוח, ומיד לצלות, ועיקר ההכשר היא הצלייה, ולאחר שהדם הפסיק ליזול ויצא כולו והכבד יבש, יש לשטוף את המלח, והכבד מותר באכילה. ניתן גם לבשלו או לטגנו (אמנם יש מי שהחמיר בטיגון). ולספרדים אין צורך כלל במליחה מכיון שצולהו.
אכילת כבד לא מבושל
הרב משה מאיר אבינר | י"ג ניסן תשפ"א

לסמוך על אינו יהודי בסופרים בענייני כשרות
הרבנות הראשית לישראל | ו כסלו תשפ"ב

חילוני שוחט
הרבנות הראשית לישראל | י"א ניסן תשפ"ה

חובת הכשרת לבבות על אש גלויה?
הרה"ג דוב ליאור | י"ג כסלו תשס"ט

האם מותר להסתפר ביום העצמאות?
כולל הלכה בית אל | י"ג אייר תשפ"ג

תחנון ביום הזיכרון לחללי צה"ל
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | ח אייר תשס"ז

גילוח ביום העצמאות
הרה"ג דוב ליאור | כ"ו ניסן תשס"ה
