- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
682
שאלה
הכשרה בצליה מאפשרת לאכול בשר ללא צורך במליחה קודם. מצד שני, נוהגים ליישן (להשאיר זמן מה בלא מליחה) חלק מנתחי הבשר (סינטה למשל) בכדי לרכך אותם. האם מותר ליישן בשר טרי שלא הוכשר (אולי תוך סימון של "להכשרה בצליה בלבד" על הבשר) כדי לצלותו על האש אחר כך?
תשובה
הרוצה לצלות בשר שלא נמלח ולאוכלו, יכול לעשות זאת, ולאשכנזים צריך מליחה מועטת גם בצליה. אמנם מוזכר בהלכה שלא להשהות בשר שלושה ימים בלא מליחה, מפני שאז הדם לא יוצא יותר על-ידי מליחה. אבל בשר שהושהה שלושה ימים בלא מליחה מותר לצלות אותו, ולכן נראה לי שיהיה מותר לכתוב על הבשר "להכשרה בצליה בלבד".

אכילת בשר נא
הרה"ג דוב ליאור | כ"ד טבת תשס"ד

מתארח בבית שאוכלים עוף בכשרות רגילה
הרב נועם דביר מייזלס | ל תשרי תשפ"ב

איסור אכילת בשר לא חלק - למה רק לספרדים?
הרב יצחק בן יוסף | כ מרחשון תשפ"ה

אכילת עטיני פרה
הרה"ג דוב ליאור | י"ד שבט תשס"ח

השתתפות בקבוצה שכוללת גם "מתקשרות"
הרב שמואל אריאל | כ"ו ניסן תשפ"א

מאיזה שעה ועד מתי אפשר לברך ספירת העומר?
הרב נועם דביר מייזלס | י"ב אייר תש"פ

מאיזה שעה ועד מתי אפשר לברך ספירת העומר?
הרב נועם דביר מייזלס | י"ב אייר תש"פ
