שאל את הרב

  • הלכה
  • פירות וירקות
קטגוריה משנית
שאלה
שלום הכנתי ליקר דובדבנים שבתהליכו חתכתי דובדבנים לבדוק שאין תולעים, ושמתי בבקבוק עם וודקה סוכר (ללא בישול או חימום) והנחתי להשרייה לחצי שנה, שבסופה עלי לסנן את המשקה ולזרוק את המוצקים שנשארו. אחרי שהסוכר נמס ראיתי שיש כמה תולעים קטנות, שחמקו מעיני, שצפות בליקר. השאלה האם אני צריך לזרוק את הכל, או שאחרי סינון במסננת משי ניתן לשתות? תודה מראש!
תשובה
ב"ה שלום וברכה אם הבד סינון דק שלא יכולים לעבור בו תולעים אפשר לסנן. ואחר כמה ימים לסנן שוב כדי לראות האם התפתחו תולעים מביצים. בברכה הרב חגי פנחס בר-גיורא
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il