- הלכה
- פת, חלב, יין ובישולי גויים
3385
שאלה
לדבריכם את בעיית החלב אפשר לפתור על ידי דעת הרב פיינשטיין בחלב סתם, ואת בעיית האנזימים מן החי ע"י המקילים בכך, אבל מה לגבי גזירת חז"ל על גבינות (קשות) שגובנו על ידי אינו יהודי גם אם כל הרכיבים כשרים? יש לכך מתירים?
תשובה
בס"ד
שלום וברכה
אם יהודי היה כל הזמן הקלו בגבינות, כמו כן בימנו רוב הגבינות הצהובות אינן קשות (הלכתית) לא מעמידים אותם בעור קיבה אלא חומרים כימיים ועל כן יש מקום להקל בתעשייה העומדת תחת פקוח, אבל כתבתי שאין להקל לכתחילה.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
הלכות כשרות בחוץ לארץ
הרבנות הראשית לישראל | כ"ו מרחשון תשע"ה
אבקת חלב נוכרי בסימילאק
הרבנות הראשית לישראל | ג אלול תשפ"ג
כשרות וויסקי וקוניאק
הרב אליעזר מלמד | כ"א אדר א' תשס"ח

בארה"ב בגבינה מיוצרת בד"כ עם אנזים של חזיר
מכון התורה והארץ | כ"ה תשרי תשע"ה

לד' בעומר בשבת - מתי מותר לספרדים להסתפר והתגלח
הרב יצחק בן יוסף | ד אייר תשפ"א
