שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • ניקיון בדיקת וביעור חמץ
קטגוריה משנית
שאלה
זכור לי מבית אבי שבליל בדיקת חמץ אימי הייתה מכינה 10 חתיכות לחם, מצה וחתיכות כבד, ראיתי את המנהג במספר מקורות: קובץ מנהגים לר"ש דנינו(פסח) ,ובספר עמק יהושע (דרוש לפסח) ובבן איש חי פ’ צו, אולם את הסיבה למנהג לא מצאתי, וזו היא שאלתי מה מקור המנהג ומה הטעם למנהג זה, למרות שאני בטוח שמקורו בהררי הקודש?
תשובה
מקור המנהג עפ"י ספר טעמי המנהגים בשם האר"י הקדוש ושם כתב כי יש בזה סוד עמוק.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il