- שבת ומועדים
- הלכות בישול כלליות
2069
שאלה
א. איך מכינים מטרנה בשבת (כאשר ביום חול אני שמה בבקבוק מים פושרים ומים רותחים על מנת שיהיה בטמפרטורה המתאימה) והאם מותר לי לשים מים מהקומקום החשמלי (צריך שהמים שמכינים בהם מטרנה יהיו מורתחים) בבקבוק או שזה מוקצה?
ב. האם מותר לי לחמם בקבוק עם חלב שאוב בתוך כלי עם מים חמים (כמובן שהכלי אינו עומד על הפלטה) ואני מעוניינת שהחלב יגיע לכך שיהיה חמים (ולא חם)?
תשובה
א. מותר לערות בשבת מים רותחים על גבי מים צוננים, כיון שהכלל בזה התחתון הגובר, וכיון שהתחתון הוא הצונן הוא הגובר ומקרר את החמים ולא להיפך. ומותר לשפוך מים מקומקום חשמלי שהמים ודאי אינם מוקצה וגם הקומקום אע"פ שהוא מוקצה מ"מ לצורך גופו (כלומר לצורך עירוי המים מתוכו) מותר לטלטלו.
ב. מותר לתת בקבוק של חלב בתוך מים רותחים בתנאי שהבקבוק יהיה בחלקו העליון גלוי ולא מכוסה כולו במים, כיון שיש אומרים שיש בזה איסור הטמנה.

מיני אספרסו ידני בשבת
הרב יצחק בן יוסף | ט"ו אלול תשפ"ג

להסיר מכסה של חמין בשבת
מכון התורה והארץ | כ"ה ניסן תשע"ג

שימוש ב’דפי אורז’ בשבת
הרב אלישיב קפקה | א שבט תשע"ח

כיצד מערבבים מים חמים וקרים בשבת?
הרבנות הראשית לישראל | ה אדר א' תשפ"ב

גילוח בחג העצמאות
הרב אליעזר מלמד | כ"ה אדר ב' תשס"ה

תחנון ביום הזיכרון לחללי צה"ל
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | ח אייר תשס"ז

אבלות ביום העצמאות
הרה"ג יעקב אריאל | ה אייר תשס"ד

גילוח ביום העצמאות
הרה"ג דוב ליאור | כ"ו ניסן תשס"ה

למה אמוראים הקפידו על כבודם?
הרה"ג יעקב אריאל | ב אייר תשפ"ה

קריעת בגדי סוטה - הסבר המשנה
הרב חיים שרייבר | ב אייר תשפ"ה

מסכת ברכות דף מה
הרב חיים שרייבר | ב אייר תשפ"ה
