- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
2306
שאלה
אני אשכנזי. חתכתי בצל בסכין בשרית לא בת יומה, ובישלתי את הבצל לבדו בסיר חלבי לא בן יומו.
א. מה הדין של התבשיל?
ב. האם הסיר צריך הגעלה?
ג. מה הדין לגבי הכף שהכנסתי לתוך הסיר שהיה כבר לא על האש אבל היה עוד רותח?
תשובה
כיון שנעשו כמה חיתוכים בסכין, יש להניח שאפילו היה משהו בלוע בסכין התבטל. מה שמוזכר בהלכה זה כשחתך פעם / פעמיים ואז לא מתבטל ונותן טעם לשבח אף שלא בן יומו. אך אם חתכת בצל שלם, יש להניח שהתבטל מה שהיה. וכן, כיון שבדרך כלל משתשמשים בסכין בכלי שני / שלישי יש שיטות שזה כלל לא בולע. ולכן, בדיעבד אין לאסור את התבשיל ולא את הסיר וודאי לא את הכף.

כלי בשרי בחלב חם
רבנים שונים | כ"ד שבט תשס"ו

עירבוב בשרי וחלבי בתבנית אפיה
הרב אליעזר מלמד | ט"ז אב תשס"ג

לחמניה שחוממה במיקרו טרף
הרב יצחק גרינבלט | כ"ג שבט תשפ"ב

אכילת לחם שנאפה בתנור בשרי עם גבינה
הרב דוד חי הכהן | כ"א אב תשע"א

מוסיקה ביום הזיכרון לחללי צה"ל
הרה"ג יעקב אריאל | ו אייר תשס"ו

האם מותר להסתפר ביום העצמאות?
כולל הלכה בית אל | י"ג אייר תשפ"ג

הנחת תפילין ביום העצמאות
הרב בנימין במברגר | ד אייר תשס"ח
