- הלכה
- כשרות רגילה לעומת מהדרין
1347
שאלה
האם הכשר של רבנות על מוצר הוא לכתחילה, או שיש להעדיף מוצר זהה עם "כשרות מהודרת" (בד"ץ)? האם יש הבדל בין מוצרים שונים (בשרי/חלבי)? האם מוצר שיש בו חלב עכו"ם, תמיד יציינו זאת על האריזה?
לפני זמן מה שמעתי (אם אינני טועה) מהרב יעקב סבג שיש רבנויות עם מחסור בכח אדם, ולכן הכשרות שם אינה מספיק טובה. אם הדבר נכון, כיצד ניתן לברר על אילו רבנויות לא ניתן לסמוך?
תשובה
אין הבדל מהותי בין הכשרויות. לא בכל מוצר יש עדיפות להכשר שונה משל הרבנות. הרבנות מכשירה לפי כללי ההלכה שבשו"ע אלא שיש מוצרים בהם גוף אחר מחמיר יותר. מי שרוצה להחמיר מן הראוי שילמד את הנושא ויחליט אם להחמיר בכלל. לא עם הארץ חסיד ולא כל אחד חייב להדר בכל חומרא. אמנם באופן כללי רצוי שאדם יהדר במצוות, אולם גם בהידור יש כללים מתי להדר ואיך להדר. עיקר ההידורים מתבטאים במוצרי בשר. אולם כל פרט טעון ידיעה. יש נוהגים להדר גם בחלב מתוצרת חוץ (חלב נוכרים). הדבר מצויין על המוצר.
אינני ניזון משמועות ועד כמה שידוע לי אם אי אפשר להכשיר בגלל מחסור בכוח אדם מורידים את ההכשר בכלל ולא מכשילים את הציבור בדברים אסורים.
עוד בנושא זה.

המשך לכשרות לבני תורה
הרה"ג יעקב אריאל | י ניסן תשפ"ה

כשרות רבנות למקפידים על בשר חלק
הרבנות הראשית לישראל | כ טבת תשפ"א

בשר בהכשר רבנות או בד"ץ?
הרבנות הראשית לישראל | ז מרחשון תשס"ד

שמיטה בכשרות רבנות וכשרות מהדרין
הרבנות הראשית לישראל | י"ח טבת תשפ"ב

ריקודים בראש חודש אייר
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ז ניסן תשס"ח

גילוח בחג העצמאות
הרב אליעזר מלמד | כ"ה אדר ב' תשס"ה

יום העצמאות ויום הזיכרון
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | כ"ח ניסן תשס"ד

כניסה לים או לבריכה בספירת העומר
הרב בנימין במברגר | ט"ז ניסן תשע"ב

השם אילי לתינוק
הרב יצחק בן יוסף | א אייר תשפ"ה

לבישת חליפה בשבת במקום שהרוב לא נוהגים
הרב יצחק בן יוסף | א אייר תשפ"ה

ביקור של בני משפחה בקבר לאחר ה 30
הרב יצחק בן יוסף | א אייר תשפ"ה
