שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם
קטגוריה משנית
שאלה
להבנתי, תהליך הכשרת תנור (מבשר לחלב, ולהפך, וכן לפסח) הוא: המתנה 24 שעות, ניקוי במים וסבון, חימום לחום הגבוה ביותר (270-300 מעלות). שאלותי: 1. האם יש צורך לנקות במים וסבון גם את גוף החימום העליון (שהינו חשוף ומצוי מתחת לתקרת תא האפיה), ומה לגבי תקרת תא האפיה? 2. האם ניתן לשנות את הסדר לניקוי, המתנה, חימום או לניקוי, חימום, המתנה? 3. האם יש צורך להכשיר גם את הרשתות עליהן מונחות התבניות? אם כן, האם הדבר נעשה באותה דרך (המתנה, ניקוי, חימום בתנור), והאם יש הבדל בין מקרה שחלק מהמזון גלש או ניתז על הרשת בזמן האפיה לבין מקרה שלא? 4. בתשובה קודמת באתר לגבי תנור בעל ניקוי עצמי פירוליטי (בחום של 500 מעלות) נאמר שאין צורך לשהות 24 שעות. האם אפשר לותר גם על הניקוי במים וסבון (או לפחות על הסבון), ומה דין הרשתות?
תשובה
אין צורך בעשרים וארבע שעות, בעשרים וארבע שעות יש צורך, כשמגעילים. הליבון מכלה את כל מה שבלוע, ואין זה משנה האם הכלי בן יומו או לא. 1. אין צורך לנקות את גוף החימום וכן את התקרה רק צריך להיזהר שלא יהיה שם דברי מאכל ממש. עוצמת החום כל כך גבוהה והכל מתכלה. 2. הסדר הוא ניקוי ואז חימום. 3. צריך להשאיר אותם בתנור כשמחממים אותו, ולהיזהר שלא דבוק עליהם אוכל ממש. 4. אכן, אפשר לוותר על הניקוי.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il