שאל את הרב

קטגוריה משנית
שאלה
ראיתי שהרב כותב לעניין ברכות, על מוצק או על נוזל, שהולכים אחר המצב כרגע של הדבר. שאלתי היא בעניין רוטב בשבת, כאשר הרוטב נקרש באוויר או במקרר האם יהיה מותר להניחו בשבת על הפלטה או שזה איסור בישול אחר בישול בלח, מהם הקריטריונים לחימום רוטב על הפלטה?
תשובה
לפי שיטת המחבר, מסתכלים על המצב העכשוי, אם עכשיו זה גושי יהיה מותר לשים אותו. הוא דן שם לגבי שומן שנקרש, שמותר לשים אותו, למרות שכעבור חצי שעה הוא יהפך לנוזלי. הוא לא חושש לדין נולד בשבת. הרמ"א מחמיר קצת שלכתחילה אין לעשות את זה, משום נולד. אבל לא משום בישול, כיון שבשעה ששם את האוכל הוא גושי.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il