- תורה, מחשבה ומוסר
- שאלות כלליות
שאלה
כל אחד שמחכה בתור בבנק לוקח מספר וממתין עד שיגיע תורו. כשהגעתי לבנק, המספר שלקחתי היה 149 והמספר בתור היה 120. (זאת אומרת, עוד 29 אנשים עד שיגיע תורי). חיכיתי חצי שעה, והמספר הגיע ל-139. יצאתי לשתי דקות מהבנק לשיחת טלפון, וכשחזרתי, גיליתי להפתעתי שתורי עבר, וכעת התור עומד על 153. (יתכן שפשוט הפקידות שכחו קודם לכן להעביר את המספרים ולכן התור התקדם מהר).
לשם הסדר הטוב, פניתי לאדם שעומד להגיע תורו, וביקשתי להקדימו, אך הוא סירב בתוקף, בטענה שתורי עבר. הסברתי לו, שהעובדה שתורי עבר חסכה לו זמן המתנה, וסך הכל אני לוקח את הזמן שלי בחזרה. אך הוא התנגד.
אודה ואבוש, התנגדותו הנחרצת והתקיפה גרמה לי לכעוס, ואמרתי לו "בעצם, למה אני שואל אותך בכלל?", וניגשתי לפקידה. בעודי ניגש אליה, אותו אדם צעק לי: "אם אתה חושב שיש בך יראת שמיים, אל תיגש". ולא עניתי לו.
סיפרתי לפקידה מה קרה, והיא אמרה לי שאמנם הצדק איתו כי "אסור לצאת החוצה כשמחכים בתור", אך בכל אופן היא עשתה בשבילי את ההפקדה הואיל ואני זקוק להפקדה בלבד, ומדובר בפעולה קצרה מאוד, והיא ריחמה עלי, שאצטרך לחכות שוב מחדש.
עם מי הצדק והאם יש חילול ה’ בעניין?
תשובה
אם כך נהוג בבנק, למרות שלעניות דעתי זה לא צודק, אין מה לעשות. אולי היית צריך לידע את האנשים שעומדים בתור אחריך, שאתה נאלץ לצאת לשתי דקות ואתה תיכף חוזר. בצורה כזו, אין לי ספק שאנשים ישרים, שעומדים שם, יבינו אותך. אדם לפעמים נאלץ לצאת לשירותים, מה אפשר לעשות.
אכן יש בזה קצת חילול ה'. למרות שמבחינת האמת המוחלטת, לא נראה שהוא גזל מישהו. אך אם באמת זה מקובל כך שמי שיוצא מפסיד, יש בזה בעיה. (או שתעשה כפיתרון שהוצע, בהנחה שיבינו אותך).