939
שאלה
אינני שומר כשרות אך לאחרונה החלטתי להקפיד על תחום זה. הבנתי שבכדי להכשיר כבד עוף או בקר עליי לצלותו על אש גלויה.
שאלותיי הן:
1.כמה זמן נחשב מספיק בכדי שהכבד יהיה מוכשר?
2.מה נחשב לאש גלויה, האם אופציית "גריל" בתנור נחשבת לאש גלויה? האם טיגון במחבת לוהט נחשב "אש גלויה"?
3. במידה ואני טוחן את הכבד לפני הכשרתו ורק אחר כך חושף אותו לאש גלויה, האם זה מותר? (למשל לטחון את הכבד , ליצוק אותו בתוך כלי ולשים את הכלי בתנור, על "גריל")
תשובה
1. עד שעיקר הדם יצא, והכבד ראוי לאכילה. כשדוקרים אותו לא יורד דם, הכבד מתחיל להתייבש והוא ראוי לאכילה.
2. כל חום טוב, אפילו גריל בתנור. כוחו של החום להפריד את הדם, ואין זה משנה מה מקור החום. כמובן שיש בעיה לשים את הכבד בתבנית, כי הדם נספג שם ונקרא שמתבשל בדמו. אם רוצה לצלות את הכבד, צריך לצלות אותו על שיפוד או על רשת שיש מקום לדם לזוב. ולכן, וודאי שאין לצלות במחבת.
3. אסור לטחון קודם, צריך לצלות ואחר כך לטחון.

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

שכחתי יעלה ויבוא בראש חודש
הרב בנימין במברגר | א תמוז תשס"ח

ריקודים בראש חודש אייר
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ז ניסן תשס"ח
