1831
שאלה
מה דין חיוב סוכה במהלך טיולים בחול המועד סוכות?
תשובה
ככלל לא רצוי לטייל טיולים למקומות מרוחקים בצפון ובדרום. חג הסוכות ענינו לשבת בסוכה, או לנסוע נסיעות של מצווה כגון עליה לרגל לירושלים או לביקור בחברון, או כדי להקביל פני רבו ברגל. כמובן שזו גם ההזדמנות לפגוש תלמידי חכמים גדולים, כמו שהיה מקובל, שגדולי ישראל היו מבקרים אצל הרב צבי פסח פרנק זצ"ל, שהיה הרב הראשי לירושלים. ובספר מקראי קדש מובאים הרבה דברים שנתעוררו בבקורים של סוכות, בסוכתו של הרב פרנק.
אמנם, כל טיול בארץ ישראל הוא בגדר של מצווה, של הליכת ד' אמות בארץ ישראל, ובמיוחד במקום שיש בו נוף מעניין כמו בואדיות או בהרים, שבזה יש לאדם שמחה מיוחדת. אבל הטיול הזה הוא לא בשביל חול המועד בכלל, ובפרט לא בחול המועד סוכות, את הטיול הזה צריך לעשות בהזדמנויות אחרות. כי צריך לזכור שלבני תורה יש בילויים משלהם. ולנהוג בהתאם לכך.
לגבי ישיבה בסוכה מי שיוצא לדבר מצווה פטור מן הסוכה. ואפילו אם יש סוכה בנמצא לא ברור שהוא צריך להשתמש בה. אולם טיול אינו בגדר זה, ומי שכבר יוצא לטייל צריך לחפש סוכה כדי לאכול אכילת קבע, לא אכילת ארעי. אמנם, המהדרים לא אוכלים ולא שותים מחוץ לסוכה, אבל הדין הבסיסי הוא, שמה שאוכלים, אוכלים בסוכה. לפי דעתי ראוי לשמור על דין זה. באגרות משה הדברים כתובים באותה רוח, אז יש כאן תנא דמסייע.
שוב - ברור שעל בני תורה להמנע מטיולים כאלו כפי שאמרנו.
עוד בנושא זה מאת הרב.

מוזיקה לאירוע בת מצווה בספירת העומר
הרב דניאל קירש | ל ניסן תשפ"ה

החלפת שם אמצעי פול
הרב דוד חי הכהן | א אייר תשפ"ה

שינוי שם צריך להיות בבית הכנסת כשרק משנים את הכתיב?
הרב דוד חי הכהן | א אייר תשפ"ה
