שאל את הרב

קטגוריה משנית
שאלה
בשר קפוא לא מוכשר שהופשר לחלוטין למיטב ידיעתי יש לצלותו עד לחצי בישול. 1. האם זה נכון? 2. מה מוגדר בישול מלא, כמה דם צריך לצאת מהנתח כדי שיהיה מותר לאכול את הבשר? 3. היום יש נוהגים לאכול בשר בדרגת צלייה מדיום ואפילו פחות מכך. האם צלייה עד לדרגה זו מכשירה את הבשר? 4. האם לאחר צלייה מועטה על אש מותר להמשיך לצלות את הבשר על מחבת, אם כן כמה זמן יש לצלות את הבשר על אש?
תשובה
1. בשר לא מוכשר ששהה יותר מג' ימים אי אפשר לבשלו אלא רק לצלותו ובמקרה כזה צריך צלייה כל צרכו. 2. אין לזה שיעור אלא צריך למלוח את הבשר כדין ולאחר המליחה כדין ושטיפת הבשר כשר בכל כמות דם שיצאה ממנו, ומה שנשאר בבשר הוא רק מוהל בעלמא גם אם יש לו צבע אדום. 3. לעניות דעתי, בשר שצריך צלייה, צריך צלייה כל צרכו. 4. לא.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il