1142
שאלה
בשר קפוא לא מוכשר שהופשר לחלוטין למיטב ידיעתי יש לצלותו עד לחצי בישול.
1. האם זה נכון?
2. מה מוגדר בישול מלא, כמה דם צריך לצאת מהנתח כדי שיהיה מותר לאכול את הבשר?
3. היום יש נוהגים לאכול בשר בדרגת צלייה מדיום ואפילו פחות מכך. האם צלייה עד לדרגה זו מכשירה את הבשר?
4. האם לאחר צלייה מועטה על אש מותר להמשיך לצלות את הבשר על מחבת, אם כן כמה זמן יש לצלות את הבשר על אש?
תשובה
1. בשר לא מוכשר ששהה יותר מג' ימים אי אפשר לבשלו אלא רק לצלותו ובמקרה כזה צריך צלייה כל צרכו.
2. אין לזה שיעור אלא צריך למלוח את הבשר כדין ולאחר המליחה כדין ושטיפת הבשר כשר בכל כמות דם שיצאה ממנו, ומה שנשאר בבשר הוא רק מוהל בעלמא גם אם יש לו צבע אדום.
3. לעניות דעתי, בשר שצריך צלייה, צריך צלייה כל צרכו.
4. לא.

מה קודם - מוסף או מנחה?
רבנים שונים | י"ב שבט תשע"ח

גילוח בראש חודש אייר - ספירת העומר
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ח ניסן תשס"ה

שכחתי יעלה ויבוא בראש חודש
הרב בנימין במברגר | א תמוז תשס"ח
