808
שאלה
לאחרונה גיליתי את החברה "טבעוף" המשווקת עופות שגדלו בתנאים הרבה יותר טובים מהמקובל בשוק הישראלי. על חלק מהמוצרים שלהם מופיעה חותמת כשרות רגילה ועל חלק מופיעה חותמת כשרות "גלאט" למהדרין.
בבית אנחנו מקפידים על עוף "חלק" בגלל הבעיות הרבות שנוצרו עקב הגידול הלא-טבעי של עופות (צפיפות, הורמונים וכו’). בהנחה שאצל "טבעוף", ובכלל בגידולים "טבעיים", אחוזי הטרפות לא מגיעים למיעוט המצוי (כפי שהיה למיטב הבנתי לפני ה"התקדמות" בתעשיית העופות), האם ניתן לסמוך על כשרות רגילה או האם עדיין יש לחשוש מצד השחיטה עצמה או מצדדים אחרים?
תשובה
האם נעשתה בדיקה מדעית שאחוז הטרפות בגידול טבעי פחות משמעותית מאשר בגידול הרגיל?
גם בגידול הרגיל אחוז הטרפות נמוך מאוד כ3-4% ולכן כל עוף נחשב חלק, בפרט שלמרות האחוז הנמוך בודקים בכל זאת כל ריאה וכל צומת גידין.

הדלקת נרות בראש חודש
הרב בנימין במברגר | ל סיון תשס"ט

שכחתי יעלה ויבוא בראש חודש
הרב בנימין במברגר | א תמוז תשס"ח

הדלקת נרות בראש חודש
הרב בנימין במברגר | ל סיון תשס"ט
