שאל את הרב

קטגוריה משנית
שאלה
*השואלת אשכנזיה. 1. אם על מחבת חומם/טוגן עוף. לקחנו בקבוק רוטב פרווה ושפכנו על העוף בעוד האדים מן העוף עולים מעלה וגם נוגעים בבקבוק הרוטב. מה דין רוטב הפרווה שבבקבוק? 2. אציין שבבתים רבים קורים דברים כאלו, שמתבלים את התבשיל/מרק/דבר מטוגן בתיבול הישר מן הבקבוקון, בין אם זה תבלין יבש, רוטב או שמן, כאשר האדים מן התבשיל עולים ונוגעים בבקבוקון. אם כן מה דין הבקבוקון? אשמח אם כבוד הרב יוכל בבקשה לענות על 2 השאלות בפירוט ולציין מקורות הלכתיים. [אם ניתן יהיה להקל, עדיף] 3. האם כבוד הרב יוכל להמליץ בבקשה על ספר כשרות המנוסח בשפה ברורה ומתייחס לחיים המודרניים (גז, מיקרוגל וכו’), לאשכנזים, שניתן ללמוד ממנו הלכות כשרות המטבח בהדגש עלך כך שהעיקר יהיה החוקים והסברם ולא מקרים. בברכה ותודה רבה רבה.
תשובה
ר' יו"ד סי' צב ס"ח בהגה, שרק כאשר האדים המגיעים לרוטב הם חמים מאוד והיד סולדת הוא נאסר. לא נראה לי שהרוטב שבתוך הבקבוק מגיע לחום כזה.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il