שאל את הרב

  • הלכה
  • המתנה ביניהם
קטגוריה משנית
שאלה
1.מאיזה גבינות צריך לחכות 6 שעות? 2.האם מגבינה צהובה של עמק לצורך העניין גבינה לבנה וקוטג’ צריך לחכות 3 שעות או שש 3.רק לאחורנה נודע לי שיש גבינות שצריך לחכות שש שעות ואני חושש שאכלתי כאלה שהיה צריך לחכות שש שעות וחיכיתי שלוש, מה אני עושה? 4.יש בביתי מאכל שבמקום אחד כתוב בהשגחת הבד"ץ ירושלים של העדה החרדית ובמקום אחר כתוב כשר למהדרין הרבנות האזורית שומרון, זה כשרות אמיתית?
תשובה
1. בהלכה כתוב שיש לשמור בין גבינה קשה לבשר כמו בין בשר לחלב. הגדרת גבינה קשה היא גבינה שהתיישנה במשך חצי שנה ואז טעמה נמשך ונשאר בפה הרבה זמן לאחר אכילתה. בימינו אין הרבה גבינות כאלו מאחר ורובן מתיישנות זמן קצר יותר באמצעים מודרניים. בגבינות כאלו נחלקו הפוסקים האם יש דין של גבינה קשה או לא. למעשה ניתן להקל. 2. גבינות צהובות רגילות אינן מתיישנות חצי שנה (איני יודע לגבי העמק). לאחר אכילת גבינה רכה אין צורך להמתין כלל אלא יש לשטוף טוב את הפה והידיים. 3. לחכות שש שעות הוא מדרבנן. אם חיכית אפילו כמה דקות לא עברת על איסור. להבא תקפיד לחכות. 4. על פי החוק אסור לבדצי"ם לתת כשרות. ולכן, כתוב כשר מהרבנות המקומית, במקרה זה הרבנות של מועצה אזורית שומרון, ובהשגחה של הבד"ץ למעוניינים לאכול רק מהשגחה זו.

1 תגובותב1 דיונים

  • ז זיו |ו' אדר א׳ תשפ"ב

    כיום לא נהוג להמתין כלל

    כיום לא נהוג להמתין כלל בין גבינה קשה לבשר

לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il