שאל את הרב

קטגוריה משנית
שאלה
בחול המועד הבא עלינו לטובה מתוכנן טיול לאיזור הנגב הדרומי שלי ועוד כמה חברים. מאחר ואנחנו לא דתיים אלא מסורתיים, התלבטנו בשאלה מה מותר ומה אסור לאכול. האפשרויות שהעלינו הם אורז, קוסקוס ובורגול לארוחת ערב. בנוסף עלתה הצעה לקנות קמח (לא כשר לפסח) ולהכין ממנו פיתות מבלי שהקמח יתפח - האם זה מותר? במידה ולא - האם השימוש בקמח מצה הוא "בטוח" לשימוש?
תשובה
הדבר הכשר ביותר הוא קמח מצה. ליוצאי עדות המזרח גם האורז כשר לפסח. הקוסקוס והבורגול הם חמץ. הגרוע מכולם הוא אפיית פיתות מקמח רגיל גם כשמונעים את התפיחה. המצות הכשרות נאפות במומחיות מיוחדת לפני פסח.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il