519
שאלה
כל שנה חמי מקפיד לקנות קמח מהודר למצות שמורות שהם מהדרים ומכינים בעצמם. אבל האם לא צריך לנפות את הקמח? הרי לוקח כמה ימים טובים עד שאופים וקמח כזה הוא כקמח מלא שאי אפשר לנפותו בנפה רגילה.ולא שומרים אותו בקירור,שלא יחמיץ מהלחות.
האם אפשר לאכול מהמצות למרות שהם לא ינפו את הקמח
תשובה
צריך לנפות את הקמח. אמנם אם לא עבר זמן רב אפשר לפזר חלק מהקמח על משטח ולהתבונן באור גדול. ואם לא נמצא דבר, אפשר להקל ולסמוך על חזקה שאיננו מתולע.