שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם
קטגוריה משנית
שאלה
בסירי מתכת בושל אוכל לא כשר. נבחש עם כלים מסוגים שונים, כף ארוכה עם ידית פלסטיק, כף עץ ועוד. לאחר מכן חומם התבשיל במחבת טפלון, ונמזג רותח לצלחות זכוכית ולקערת הגשה מפלסטיק קשיח. איך עלי להכשיר כל כלי וכלי. (מתכת, זכוכית, פלסטיק, עץ ומעורב). בברכה ובתודה מראש.
תשובה
השאלה כוללת מדי וקשה לענות עליה באינטרנט. בעיקרון, איך שהכלי בולע איסור כך הוא פולט אותו. במקרה שכתבת יש להכשיר את הכלים על ידי הגעלה. במחבת טפלון, אם חומם האוכל ללא נוזל או רק מעט שמן יש גם ללבן. מאחר ולא ניתן ללבן (ציםוי הטפלון נשרף) יש להחליף את המחבת. צריך להמתין 24 שעות לאחר השימוש האחרון בסיר. לאחר מכן יש לקחת סיר גדול, למלא אותו מים ולהרתיח וכשהמים מעלים בועות להכניס את הכלים אליו. אם הוא מפסיק לבעבע, יש לחכות עם הכלים עד שהוא מבעבע והם בתוכו. להוציא את הכלים ולשטוף במים קרים מיד. את כלי הזכוכית לא כדאי להכניס במים קרים מאחר והם עלולים להתפוצץ. יש לתת להם להתקרר ולאחר מכן לשטוף אותם. אם הסיר שבו בושל הטרף לא נכנס לסיר אחר, אפשר למלא אותו מים עד סופו ולהרתיח עד שהמים יגלשו על פיו. לאחר מכן לשטוף אותו. ואז גם ניתן להכשיר בו כלים אחרים. מה שמשתמשים ישירות באש או ללא נוזל, יש ללבן ליבון חמור, כלומר, להעביר באש עד שיוצא ניצוצות. וכך יש לעשות במחבת טפלון אם לא השתמשו בו בהרבה שמן. צלחות מחרסינה או קרמיקה, אין להכשיר.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il