- שבת ומועדים
- חמץ שעבר עליו הפסח
572
שאלה
שלום,
אני נוהגת לשבת עם חבריי בפאבים השכונתיים שלרוב אינם בעלי תעודת כשרות (שותה בירה מבקבוק). אבקש לא להיכנס לבעיות ההלכתיות שבדבר שכן אני אינני דתייה אבל אני בתהליך של התקרבות והתחזקות. עברו כבר חודשיים מסיום חג הפסח ורציתי לשאול האם במקומות אלו, שללא ספק לא מכרו את החמץ בפסח עדיין יש בעיה של קניית חמץ גמור כגון בירה?
תודה רבה.
תשובה
ב"ה
שלום לך.
קיבלתי את מכתבך וקראתי אותו ומאוד שמחתי. כן שמחתי לראות את הרצון שלך להתחזק, לעשות דברים לפי היכולת שלך. את כנה מאוד, כותבת בקצרה את האמת שלך וממשיכה איתה הלאה. התהליך שלך מאוד מאוד חשוב, והאמת שלך היא הבסיס החשוב ביותר כדי שהתהליך שלך יתמיד ויקדם אותך באמת. אדם שלא מסור לאמת שלו, בדרך כלל הרבה יותר מתקשה לעבור תהליך אמיתי.
תהליך של התקרבות לה' הוא תהליך עמוק, לא רק של קיום מצוות כאלו או אחריות, אלא תהליך של בניה פנימית, של הקשר של האדם עם ה' יבתרך. ולך יש את הזכות להתקדם , את הזכות לשמח את ה' בחידוש הקשר הזה.
כמובן שתהליך זה, כמו כל דבר גדול, לא תמיד קל. לפעמים יש בו קשיים כאלו או אחרים, ורק מי שיודע לגשת נכון אל הדברים, להתמודד נכון, ולבנות את עצמו נכון, זוכה להפוך את הקושי למנוף, להפוך את העיכובים לבניה.
לפי ההלכה, הואיל וכבר עבר זמן, ואת לא יודעת אם החמץ הזה הוא מלפני פסח או אחרי פסח, מותר לך לשתות. הסיבה לכך היא, שלפי ההלכה, דברים שאסורים מדברי חכמים, כמו חמץ אחר הפסח, אם לא ברור שזו המציאות, קוראים לדבר זה ספק מדברי חכמים, ובו הדין הוא להקל. ולכן במקרה שלנו אנו נקל ותוכלי לשתות.
בברכת כל טוב והמון הצלחה,
הרב יצחק גרינבלט

לחגוג את יום העצמאות בספירת העומר
הרה"ג דוב ליאור | י אדר ב' תשע"א

כניסה לים או לבריכה בספירת העומר
הרב בנימין במברגר | ט"ז ניסן תשע"ב

האם מותר להסתפר ביום העצמאות?
כולל הלכה בית אל | י"ג אייר תשפ"ג
