- שבת ומועדים
- חמץ וכשרות מוצרים לפסח
17314
שאלה
האם הקמח הנמצא בשוק חמץ וצריך לחסלו או למוכרו, או נתן להצניעו כדין קיטניות?
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה,
לפני שטוחנים את החיטה מרטיבים אותה והיא נשארת רטובה בין 3-9 שעות. קמח של מצות לא מרטיבים את החיטה. מכאן שיש חשש גדול שחיטה של קמח רגיל החמיצה. לכן אין להשאיר את הקמח בבית בפסח או למוכרו לנוכרי, למי שנוהג למכור גם חמץ.
בברכה שנזכה לאכול השנה מהזבחים והפסחים,
הרב חגי בר גיורא

תרופה אנטיביוטית לא כשרה לפסח
הרה"ג יעקב אריאל | י"ב ניסן תשפ"ה

כשרות בד"ץ בית יוסף בפסח
הרבנות הראשית לישראל | כ ניסן תשפ"ה

אכילת טפיוקה בפסח
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ט אדר א' תשע"א
