שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הכשרת כלים
קטגוריה משנית
שאלה
שלום, האם קיימת הגדרה של טמפרטורה לגבי ליבון קל/קשה ? כלומר הרשת של הגרילים כה מאסיבית שאין אפשרות "להאדים" אותה (שלא נדבר על ניצונות).
תשובה
יש ליבון קל והוא להניח לדוגמה את החצובה 5 שניות בכול מקום על אש ביתית. ואותו דבר התנור אפיה מספיק ליבון קל. ליבון חמור עד שיהיו אדום , רשת שמניחים עליה מזון תבניות אפיה צריכים ליבון חמור, ולא ניתן להכשירם!! וצריך להחליף הרשת. לעומת זאת רשת בתנור שמניחים עליה תבניות חד פעמיות מספיק ליבון קל.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il