247
שאלה
מותר להשתמש באותם כלי מיטבח לבשר וחלב אם יש מדיח כלים שמנקה בחום 60° או 50°?
או אם אין מדיח כלים, אפשר להדיח ביד את הכלים המעורבבים ואז לשפוך על הכלים מים חמים בלבד שהם כמעט רותחים? זה פותר? 2 הדוגמאות? תודה.
תשובה
שלום
אי אפשר להסתמך על הפתרונות האלו כפתרונות קבועים.
במטבח צריכים להיות שתי מערכות כלים לחלבי ולבשרי.
הגעלת כלים נעשית בד"כ רק אם נוצרה תקלה או לקראת פסח וכד'. קשה מאוד לנהל מטבח כשר כשמסתמכים בקביעות על הגעלות כלים.
[מלבד זאת, אשכנזים נוהגים לא להגעיל כלל כלים מבשרי לחלבי ולהיפך אלא רק בתנאים מסויימים]
[אם מדובר במקרה חריג או קושי מסויים אפשר לחזור ולשאול ולפרט את המציאות]
כל טוב