בית המדרש

  • ספריה
  • ארץ ישראל
קטגוריה משנית
לחץ להקדשת שיעור זה

לימוד השיעור מוקדש להצלחת

עם ישראל

2 דק' קריאה
בזמן האחרון נשמעת לעיתים קרובות קריאתם של רבני יש"ע להפגין ולמחות נגד אוזלת-היד של הממשלה בנושא הביטחון, נגד מדיניות הויתורים של הממשלה בגולן וביש"ע. האם אין חשש שההפגנות יתפתחו לעימותים עם צה"ל, ויגרום הדבר נזק רב יותר מאשר תועלת? התקשורת תעשה מעימותים אלו מטעמים והיא תציג את הרבנים ואת המתנחלים כקיצוניים דתיים פנאתיים, שנלחמים נגד המשטר ונגד צה"ל שמגן עליהם. שאלות כאלו מופנות אל רבני יש"ע.
התשובה לכך פשוטה: היחס של רבני יש"ע והמתנחלים לצה"ל ידוע ומפורסם. צה"ל והמתנחלים זהו דבר אחד! לשניהם מטרה אחת משותפת. אין ולא יכולה להיות מתיחות בין שניהם, כי המטרה האחת המשותפת מחברת אותם חיבור גמור. המטרה היא להאחז בארץ ולשלוט בה. מאז ומתמיד ההתיישבות וצה"ל היו שתי זרועות המשלימות זו את זו. המגמה המשותפת שלהם היתה ותהיה האחזות בארץ מולדתנו, ארץ-ישראל.
פעמיים כבשנו את ארץ-ישראל, פעם בזמן יהושע בן נון ופעם בזמן בית שני, בימי עזרא ונחמיה. בפעם הראשונה כבשנו את ארץ-ישראל בדרך מלחמתית, ובפעם השניה בדרך התיישבותית, ואילו כעת אנו שבים לארץ בשתי הדרכים גם יחד: בדרך החזקה - ההתיישבות, הבנין והנטיעה, ובדרך הכיבוש. הצבא וההתיישבות ביחד משלימים זה את זה. על-כן לא יכול להיות עימות בין צה"ל ובין המתנחלים האוהבים כל-כך את צה"ל. ההפגנות אינם נגד צה"ל, ההפגנות הם בעד צה"ל! ההפגנות הם נגד הטרור הערבי המרושע. ההפגנות הם בעד לתת לצה"ל את האפשרות ללחום בטרור מלחמת חורמה. ההפגנות הם נגד כבילת הידים של חיילי צה"ל, המפריעה לו למלא את תפקידו בצורה מושלמת.
מי שמנסה להציג את ההפגנות נגד הטרור כאילו הם הפגנות נגד צה"ל, מעוות את האמת. היחס העמוק של רבני יש"ע לצבא, הכרת הערך של צה"ל, אשר החיבה אליו שמורה בליבם של רבני יש"ע, היא עמוקה יותר מאשר בליבם של רבים מקציני צה"ל הבכירים בעצמם. אני הייתי אף רוצה לקוות שהחיבה היא הדדית.
אם ישאל השואל, אמנם יתכן שכוונת הרבנים טובה, אבל עובדה היא שההפגנות מצטיירות בתקשורת כאילו רבני יש"ע קוראים להתעמתות עם צה"ל, האם לא צריך להמנע מלעשות דברים שמתקבלים בצורה לא נכונה, למרות שהם בעצמם ודאי צודקים וישרים?
תשובתי היא, אם המעשים נכונים וצודקים, אם ההפגנות צודקות מצד עצמם, כי אסור לשתוק מול הטרור הערבי המרושע, וצריך למחות ולתבוע את האחראים לתקן את המצב, וההפגנות אף מועילות ומשפיעות לתיקון המצב, - שכן האחראים בממשלה לא יכולים להתעלם מהן, - אזי יש להמשיך ולהפגין למרות הנסיונות של התקשורת לעוות את משמעותן. אחרי שההפגנות ישיגו את מטרתן ויצילו חיי יהודים, יש בהחלט צורך להסביר ולשכנע שאין נתק בין המתנחלים ובין צה"ל, אלא הקשר הוא הדוק, חזק ועמוק. אף אחד לא יוכל לפגוע באחדות האמיתית שבין צה"ל לבין ההתיישבות ביש"ע.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il