בית המדרש

קטגוריה משנית
לחץ להקדשת שיעור זה
2 דק' קריאה
שאלה:
אני נפגשת עם בחור והוא מוצא חן בעיני. אך יש לי לפעמים הרגשה שאני מפחדת ממנו. אינני יודעת אם זה פחד ממנו כבחור או שזה חשש שמא הוא יחליט להפסיק את הקשר. הִצעתי שנלך לרב כדי לברר את הנושא אבל הוא אמר שאין לו רב והוא מחליט על הכל בעצמו.

תשובה:
קשר בין איש לאשתו ובין אשה לבעלה צריך להיות מלווה בהערכה הדדית ובהרגשה של ידידות ופתיחות. הערכה, זו הרגשה שלבן הזוג יש תכונה בה הוא עולה עלי, לעומת זאת, ידידות היא הרגשה של שוויון ודמיון. ומכאן לשאלתך. הרגשת פחד של האחד מפני השני, ובודאי כאשר היא מתעוררת בשלב של המפגשים, עוד טרם קבלת ההחלטה על הקמת בית משותף, צריכה לעורר למחשבה ובדיקה מקיפה יותר. מפני שגם ההרגשה שלבחור יש תכונות בהם הוא עולה עליך, אינה צריכה לעורר אצלך הרגשת פחד. גם במשפחה, מצב שאחד מבני הזוג מפחד מרעהו, הוא כמובן לא בריא.

לצערנו, אנו נתקלים בתופעה של אלימות במשפחה. ברוב המקרים, לא מדובר באלימות פיזית חלילה, אלא באלימות של השתלטות. לעיתים הדבר בא לידי ביטוי ב"רדיפה טלפונית" שהבעל חייב לדעת בדיוק היכן אשתו נמצאת בכל רגע נתון, והוא מתקשר כל כמה זמן לבדוק מה מעשיה. תופעה זו מתרחשת גם לפני החתונה.

בטרם החלטה, לפעמים הבחור מציף את הבחורה במתנות יקרות ללא פרופורציה, או שהוא קובע סדר זמנים והחלטות, מתוך התעלמות מצורך שיש לבחורה, אלו הם חלק מסימנים לאלימות.

גם הקביעה של הבחור שאין לו רב, והוא לבדו מחליט על עצמו, היא אחד מהסימנים של אלימות. אדם אינו חי לבד בעולם וקבלת רב או מדריך רוחני, כמו גם מדריך מעשי (רופא, אחות, בנקאי וכד' הם מדריכים מעשיים, כל אחד בתחומו) היא ערובה לכך שאדם שומע את זולתו ויכול לשנות את החלטתו בגלל עצה טובה. מי שבטוח שהוא יכול להחליט בעצמו, מעורר חשד שגם בהמשך לא יאזין לאשתו, והבית יכנס למסלול של אלימות.

עצתי לך, לבחון את הקשר שביניכם בהתאם לדוגמאות שהזכרתי. אם תרגישי שמשהו מאלה אכן קיים, א"כ הפחד שבקרבך מוצדק והוא אות אזהרה ונורה אדומה להמשך. מפגש פנים אל פנים עם גורם שלישי, המוסכם על שניכם יכול בהחלט להבהיר את התמונה, ולסייע לך לקבל החלטה נכונה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il