8 שיעורים

בין פלורליזם לקנאות - היחס הנכון לדעות זרות
שש שיטות להתייחס לדעות זרות: 1) הכל נכון. 2) שלילה מוחלטת ומלחמה. 3) שלילה מוחלטת וקירוב. 4) דרכו של הרב קוק - ראיית נקודת האמת בכל דבר. 5) תוספת על (4) ענווה. 6) לשלב בין חמשת השיטות.
הרב יעקב כהן | כ"ד תמוז התשע"ד

סיום מאמר "יסורין ממרקים" ותחילת מאמר "למלחמת הדעות והאמונות"
ההתייחסות לדעות שונות בעולם - לא בצורה מבטלת! אי אפשר להגדיר בצורה מסויימת את היהדות.
הרב יעקב כהן | י"ז תמוז התשע"ד

ימי הבניים, שפינוזה, והרב זצ"ל
האם אלוקים הוא דבר חיצוני לעולם, שכופה אותנו מדכא את רוחנו, או שהעולם הוא בעצם חלק ממנו ואין משמעות לטוב ורע? לרב קוק יש הסבר אחר, "ההסתכלות הבהירה בגאות ה'".
הרב יעקב כהן | י' תמוז התשע"ד

לית מחשבה תפיסא ביה כלל
כל סיבוכי הדעות מגיעים מערפול במחשבה של המושג האלוקי. החומרה שבלהגדיר את אלוקי0ם ולצמצם אותו, דבר המביא לכפירה.
הרב יעקב כהן | כ"ו סיוון התשע"ד

מה כן אפשר להשיג בקדוש ברוך הוא
הקדמה למאמר "יסורים ממרקים", בו נראה שאיננו מבינים כלום באלוקות, חשוב להבין איך אנחנו אמורים להתחבר ולאהוב את ה' אם אין לנו בו שום השגה.
הרב יעקב כהן | י"ט סיוון התשע"ד

חידוש הסתכלותו של הרב על מצב האומה בדורו
ראיית שאיפת החופש, המוסר וההתפתחות האנושית כחלק ממגמת הגאולה.
הרב יעקב כהן | כ"ז אייר התשע"ד

התבוננות הרב על מניעי הכפירה והמרידה בה'
שלוש נקודות שדורו של הרב צמא אליהם: התפתחות השכל, העשרת הרגש, ובאופן כללי - כיוון כוחות החיים קדימה במקום לכבוש אותם. להיות ישר.
הרב יעקב כהן | כ' אייר התשע"ד
