9 שיעורים

היראה ואהבה בתפילה
עין איה שבת פרק ראשון פסקאות ד'- ו'.
המשך פסקה ד', צד הבקשה בתפילה מראה על התלות ברבש"ע ומתוך כך משמשת כגדר בפני הנטיות הנמוכות. היראה היא מידות ההתכנסות והאהבה היא מידת התרחבות, אפשר לדעת מתי להשתמש בהן לפי המצב עולמי.
הרב חיים כץ | ו' אב תשע"ה

ההכנה לתפילה
עין איה שבת פרק ראשון ג'-ד'.
עיקר ענינו של עם ישראל זה הרוחניות תכלית התפילה - שינוי רצון האדם. בשבח מכירים את מעלתינו ובבקשה את התלות ברבש"ע. מתוך כך ההכנה לתפילה משתנית.
הרב חיים כץ | ג' אב תשע"ה

" כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוה"
בחו"ל אין לעמ"י ציבוריות ולכן אין לו אפשרות ללכת בדרך "הישר" ולכן נצרכת הכבישה. בארץ ישראל ניתן ללכת בישרות, כיום לאחר הגלות, צריך הסברה חדשה, הסברה ישרה.
הרב חיים כץ | כ"ו תמוז תשע"ה

הישר והכובש בארץ ישראל
רק בארץ ישראל אפשר להבין שאין מקום לפרטים אלא רק למחשבה כללית. הדור מחפש עבודת ה' במדרגה יותר עליונה.
הרב חיים כץ | כ"ה תמוז תשע"ה

רעיונות גדולים בשפה נמוכה
הדור הזה צריך לקבל דברים מובנים ומבוררים, דברים גדולים, לכן צריך להתחיל ללמוד את אותם דברים ע"מ ללמד.
הרב חיים כץ | כ' תמוז תשע"ה

דור גדול- חוטא גדול
לדור יש רצון להבין, הם רוצים להבין כל נקודה פרטית ואין מענה לרצון הזה. ריפוי המחלה- בשורשה. דור גדול עם שאיפות גדולות הוא חוטא גדול.
הרב חיים כץ | י"ט תמוז תשע"ה

מחלת המחשבה
עיקר המחלה של דורו של הרב היא המחשבה, אנשי המחשבה הכללית מחפשים שכל בכל דבר ולכן קשה להם עם אנשי התורה.
הרב חיים כץ | י"ח תמוז תשע"ה

דור נפלא מתמיה
הרב חיים כץ | י"ג תמוז תשע"ה
