הרב ברוך שמואל דויטש

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב ברוך שמואל דויטש

הרב ברוך שמואל דויטש הוא ראש ישיבת באר מרדכי במודיעין עילית ומראשי ישיבת קול תורה וחבר מועצת גדולי עולם התורה של בני תורה.

תולדות חייו[עריכה]

הרב ברוך שמואל דויטש נולד בבני ברק בתש"ג - 1942, כבנם הבכור של ר' בנימין זאב דויטש עולה מהונגריה שהיה עוזרו של הרב יוסף שלמה כהנמן מייסד ישיבת פוניבז', ושל לאה (קורנליה) לבית אדלר. הרב דויטש למד בישיבת פוניבז' ובישיבת בריסק והיה לאחר מכן ראש כולל בישיבת קרלין, ר"מ בישיבת טשיבין ובשלושים השנים האחרונות מראשי ישיבת קול תורה. תקופה מסוימת שימש במקביל גם מראשי ישיבת אמרי צבי במודיעין עילית וכרב בית הכנסת בני הישיבות בשכונת בית וגן.

כמו כן פתח הרב דויטש כולל אברכים יחודי ללימוד המסכתות שלא נלמדים בישיבות, ובשעות אחה"צ מדי יום מתאספים אצלו חשובי הר"מים בישיבות הנכבדות ללמוד מסכתות אלו ולקבל ממנו את תורותיו הרבים בתחומים אלו. בשעות הערב מוסר הרב דויטש בשכונת סנהדריה - מקום מגוריו, שיעור בדף היומי לבעלי בתים מהאזור.

דרכו[עריכה]

הרב דויטש הינו תלמידו המובהק של הרב אלעזר מנחם מן שך ראש ישיבת פוניבז' ומנהיג הציבור הליטאי, והינו שומר מכל משמר לבל יסטו מדרכיו גם לאחר פטירתו.

במוצאי שמחת תורה בישיבה

תפקידיו[עריכה]

הרב דויטש שימש בעבר כיו"ר הוועדה הרוחנית של העיתון "יתד נאמן" והכווין את דרכו בנושאים השקפתיים. היה מקורב מאד להרב יוסף שלום אלישיב שסמך עליו מאד בכל עניני הציבור, וגם שימש מטעמו כיו"ר ועדת החינוך המכוונת את דרך החינוך בישיבות ובסמינרים לבנות בזרם החרדי. לאחר פטירת הרב אלישיב, עם התפלגות הציבור הליטאי, חבר לתנועת 'בני תורה' שהקים הרב שמואל אוירבאך. לאחר פטירתו הפך לאחד משני המנהיגים הדומיננטיים של התנועה, לצדו של הרב צבי פרידמן, גאב"ד מסורת. לבד מחידושי תורתו המתבדרים בכל היכלי הישיבות גם יודעים הצורבים הצעירים לצטט את אמרותיו השנונות בעניני היום והשעה. הרב דויטש לבד מכך שסדר יומו עמוס בתפקידיו בישיבה ובכולל האברכים שלו כנ"ל ובשיעוריו הרבים בכמה כוללי אברכים ובבתי כנסת, גם תפקידים ציבוריים רבים לו, כיו"ר הנהלת חדר "המסורה" ועוד. בעקבות מוצאו ההונגרי הרב דויטש מרגיש אחריות לשארית הפליטה בהונגריה, ובשנת 2007 ביקר בבודפסט והקים שם כולל אברכים, ודרש בהונגרית דברי קירוב בפני סטודנטים יהודיים. בשל בקיאותו הביבליוגרפית הרבה משמש הרב דויטש כמנחה לצוותים רבים של מכוני מחקר והוצאה לאור תורניים ובהם פרויקט אוצר החכמה ועוד

בחופשת הקיץ, מעמיק בתורה

ספריו[עריכה]

הרב דויטש חיבר סדרת ספרים בשם "ברכת כהן", המרמזת על שמו "ברוך" ועל כך שהוא כהן. עד כיום יצאו הספרים הבאים:

  • ברכת כהן על התורה
  • קונטרס אחרון
  • ברכת כהן על מסכת שבת
  • ברכת כהן על מסכת חולין
  • ברכת כהן על מסכת ערכין.

לספריו זכה בהסכמה נלהבת ונדירה ממורו ורבו הרב אלעזר מנחם מן שך ובמכתב נלהב מהרב יוסף שלום אלישיב.

פעילותו בישיבת קול תורה[עריכה]

כאמור לעיל הרב דויטש משמש משנת תש"מ - 1979 כר"מ בישיבת קול תורה, וכיום הוא מראשי הישיבה וחבר הנהלתה הרוחנית. התלמידים רואים בו לבד ממורה, גם כאב ומחנך, הם מרבים להתייעץ איתו בכל תחומי החיים ובפרט בנושאי שידוכים, והרב דויטש גם עומד בראש המפעלים של התלמידים בישיבה כתומכי תורה (-ת"ת) ואוצר הספרים.

קישורים חיצוניים[עריכה]

ייחוסו בקהילת צאצאי הבז"ך לבונה הביקור בהונגריה