הרב יהושע רוזן

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הרב יהושע רוזן (תרצ"ב-תשפ"ב) זקן רבני ישיבת מרכז הרב ומתלמידיו המובהקים של הרצי"ה, לשעבר ראש ישיבת ישיבת ניר קריית ארבע ור"מ בישיבת ירושלים לצעירים.

יהושע רוזן
0417 sefer.jpg
תאריך לידה ה'תרצ"ב
תאריך פטירה ה'תשפ"ב ט"ו אדר א'
מקום פעילות ישיבת ירושלים לצעירים, ישיבת מרכז הרב
נושאים שבהם עסק חינוך, אמונה
רבותיו הרב הרב צבי יהודה הכהן קוק, הרב הנזיר, הרב יעקב כלאב

ביוגרפיה[עריכה]

עלה ארצה כפליט שואה עם הרב דב ליאור והיה מילדי טהרן. הרב משה צבי נריה פגש אותו לאחר ירידתו מהספינה עת שעלה לארץ והביאו לישיבת כפר הרא"ה, בשנת תש"ט הגיע לישיבת "מרכז הרב" יחד עם הקבוצה של הרב יעקב כלאב כשהיו בה 15 בחורים‏[1], התקרב לרב צבי יהודה בראשית דרכו בישיבה כשהתפעל מענוותנותו וצדקותו, היה מראשוני תלמידיו וראה בו את רבו המובהק‏[2]. כמו כן, למד בכולל 'שבט מיהודה' בתל אביב במשך שנתיים אצל הרב אפרים בורודיאנסקי תלמידו המובהק של הרב שמעון שקאפ.

בשנת תשט"ז התמנה לר"מ בישיבת נחלים ולימד בה מספר שנים. כיהן כר"מ שנים רבות בישיבת ירושלים לצעירים, לפני מספר שנים פרש מהתפקיד. בעבר שימש מספר שנים כר"מ לבחורים בישיבת 'בני צבי' בבית אל ובישיבת מרכז הרב שם התמנה על יד הרצי"ה בשנת תשל"ב לר"מ גמרא ואמונה.הרצי"ה בספרו 'אור לנתיבתי'‏[3] מספר שבחלומו תוך כדי שהוא מהלך עם אביו הראי"ה קוק ומספר לו דברי תורה שאמר לאחדים מבני הישיבה,'הצטרף להליכה זו והרגשה זו גם ר' יהושע רוזן'. בראשית שנות השבעים היה ממיסדי ישיבת ניר קריית ארבע ועמד בראשה יחד עם הרב אליעזר ולדמן במשך שנתיים . היה ממיסידי ישיבת בני צבי ביישוב בית אל והיה שותף בהקמת תלמוד תורה מורשה.

שירת בצה"ל ולחם במלחמת ששת הימים.

כיום עוסק בעיקר זמנו בלימוד תורה ומעביר את שיעורו הקבוע בביתו מזה עשרות שנים בספרי הרב אברהם יצחק הכהן קוק ובספר שפת אמת לקבוצת תלמידים מישיבת מרכז הרב. כמו כן, משמש כחבר הנהלה במכון 'ארץ חמדה'‏[4]. מתגורר בשכונת גבעת שאול בירושלים.

דעותיו[עריכה]

בעבר הביע התנגדות לשיטת רבדים‏[5]. בשנת תשס"ה הצטרף לקריאתו של הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא לסרב פקודה בזמן פינוי גוש קטיף‏[6]. בשנת תשע"ה חתם על מכתב נגד מועמדותם של רבנים מהציונות דתית לתפקיד רב העיר האשכנזי של ירושלים, במקביל להתמודדותו של הרב אריה שטרן[7].

מתלמידיו[עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים[עריכה]