הרב יוסף צבי רימון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 28: שורה 28:
{{מיון רגיל:רימון יוסף צבי}}
{{מיון רגיל:רימון יוסף צבי}}
[[קטגוריה:רבנים בימינו]]
[[קטגוריה:רבנים בימינו]]
[[קטגוריה:רבני ישיבת הר עציון]]
[[קטגוריה:פוסקים]]
[[קטגוריה:פוסקים]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת נתיב מאיר]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת נתיב מאיר]]

גרסה מ־20:54, 20 בפברואר 2013

קובץ:Rav rimon.jpg
הרב יוסף צבי רימון

הרב יוסף צבי רימון הוא רב שכונת הדרום באלון שבות ור"מ בישיבת הר עציון.

נולד בתל אביב בשנת תשכ"ח. למד בישיבת נתיב מאיר בירושלים, ובשנת תשמ"ז הצטרף לישיבת הר עציון. הוא שירת במסגרת ה"הסדר" בחיל השריון, וסיים תואר B.Ed במכללת הרצוג להכשרת מורים. הרב רימון נשא את שרון, בתו של הרב אליהו בלומנצוויג, ראש ישיבת ההסדר ירוחם. החל משנת תשנ"ו הוא משמש כר"מ בישיבה, ובמקביל מעביר שיעורים לכל תלמידי הישיבה בנושאי הלכה שונים.

בשנת תשס"ט הקים את 'מרכז הלכה והוראה' (הפועל בישיבת הר עציון), להכשרת רבני ערים ורבני קהילות, ולעיסוק בכל תחומי ההלכה, במענה לשאלות רבנים ואנשים אחרים, בכתיבת חומרי הלכה, ובעיסוק בנושאי הלכה שונים. הרב עומד בראש המרכז, ובמרכז עצמו נמצאים אברכים ורבנים, שכבר למדו שנים רבות בישיבות, וכעת לומדים במשך כל השבוע לקראת הבחינות של הרבנות הראשית לרבנות עיר, שותפים במענה לשאלות, בכתיבת ספרים, ובעיסוק בשאלות קהילה רבות. אברכי מרכז הלכה והוראה שותפים בפעילויות רבות בתוככי הישיבה.

הרב רימון משמש כרבה של קהילת אלון שבות דרום. בנוסף, מרצה במכללת הרצוג להכשרת מורים ובבית המדרש לנשים שמגדל-עוז, ובמשך השנים לימד רבות גם בישיבת ההסדר בירוחם של חותנו הרב בלומנצווייג.

לאחר עקירת חבל גוש קטיף בשנת תשס"ה, הקים הרב רימון את ארגון 'תעסוקטיף' שמטרתו להחזיר את תושבי גוש קטיף לעבודה. הרב רימון קיבל על כך מאוחר יותר (תשס"ח) את אות הנשיא למתנדב. תעסוקטיף הצליחה עד היום להשיב כ-1600 מתושבי גוש קטיף למעגל העבודה, ולפתוח כ-180 עסקים. כמו כן, פעיל הרב רימון בארגון רבני צהר.

ספריו

ספרי ההלכה של הרב רימון נכתבים באופן הבנוי "מן המקורות אל ההלכה למעשה". בספריו מובאים המקורות ההלכתיים, לעתים מהתלמוד והראשונים, ולעתים רק מהאחרונים, בהתאם לנושא. גישה זו, העומדת בניגוד לספרי הלכה שונים המביאים פסקים בלבד, מנסה לתת ללומד כלים להבנת ההלכה גם במקרים שאין אליהם התייחסות ישירה בפסיקת ההלכה.