- הלכה
- תכלת
1067
שאלה
אני לא מכיר עדיין בתכלת של ציצית אליבא דברסלב, שאלתי אותם במספר לא מבוטל של הזדמנויות אם בעל פה ואם באינטרנט, ולא זכיתי למענה או שלא ידעו להשיב לי, לכן אני לא מכיר בתכלת שלהם, אולי אתם תוכלו לענות לי ממה עשוייה תכלת של ציצית אליבא דברסלב ואם היא תכלת כשרה לזמנינו אנו?
תשובה
שלום וברכה!
לחסידי ברסלב אין שיטה עצמאית בעניין התכלת, וגם לא כולם מטילים תכלת. לפני כמאה שנה, חלק מחסידי ברסלב החלו להשתמש בתכלת של האדמו"ר מראדזין, המופקת מדיונון. בשנים האחרונות, כאשר התחדשה צביעת התכלת מחילזון הארגמון, יש מחסידי ברסלב שעברו לתכלת הזו, ויש שנשארו עם התכלת של ראדזין.
רוב הרבנים הסוברים שיש להטיל תכלת כיום, אוחזים בשיטה שצריך להפיק את התכלת מחילזון הארגמון ולא מן הדיונון. להרחבה בעניין זה של הראיות לטובת הזיהוי של הארגמון והסיבות לשלול את הזיהויים האחרים,
ניתן לעיין במאמרי המופיע כאן.