205
שאלה
שלוש שאלות בנוגע לעירוב תבשילין
א: האם האוכל המבושל שמניחים לעירוב תבשילין, צריך להיות דוקא אוכל שבישלו לשם העירוב או שאפשר לקחת גם אוכל מבושל שבושל כמה ימים קודם ערב יום טוב? ובאותו ענין, אפשר לקחת קופסת שימורים שיש בה אוכל מבושל ולעשות בה עירוב תבשילין?
ב: הנחת העירוב והברכה צריכים להיות דוקא בערב יום טוב?
ג: האם אפשר להניח עירוב תבשילין שיועיל לכל השנה כולה? (כמובן מדובר באוכל מבושל שאינו מתקלקל כגון שנמצא בקופסאות שימורים)
תשובה
א: מצווה מן המובחר לבשל את האוכל לעירוב תבשילין בערב יום טוב, אך מעיקר הדין כל אוכל מבושל כשר לעירוב (תקכז ס"ד ביה"ל ד"ה עדשים).
ב, ג: לכתחילה צריך להניח את העירוב ולברך עליו בערב יום טוב דוקא, אך בדיעבד אם הניח כמה ימים קודם או הניח בערב יום טוב וכיון לכל השנה כולה, מועיל, כל עוד העירוב קיים ולא נאכל או התקלקל (תקכז יד).