שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • שאלות כלליות
קטגוריה משנית
שאלה
בנוגע לאדם הרגיש אפילו למעט גלוטן, אך מצא שיכול לאכול לחם שהוא מכין מקמח שיבולת שועל ללא גלוטן או מעמילן חיטה ללא גלוטן. אילו דיני סעודה בשבת הוא רשאי לקיים בלחם כזה? ואילו אין לקיים בזה? (לדוגמא: נטילת ידיים וברכתו, קביעת סעודה ושיעורו, ברכת המזון, לחם משנה וכו). וכן השאלה כלפי אדם שבד"כ אינו רגיש לגלוטן - האם עבורו ישנם דיני סעודה פת בלחם מקמחים הנ"ל? [יש לציין שעל אריזות קמחים הללו, עם הבד"ץ עדה"ח או עם הבית יוסף, נכתב ההערה - שברכתו המוציא].
תשובה
אם ברכתו המוציא דינו כלחם לכל דבר
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il