שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח
קטגוריה משנית
שאלה
אני עובד באוניברסיטה במעבדה שמגדלת חיטה לצורך האכלה של חגבים. לצורך כך אנחנו מחזיקים שק של חיטה. אנחנו מנביטים את החיטה בעציצים בתהליך שכולל קודם השרייה של גרעיני החיטה במים. סה"כ החיטה גדלה 10-15 ימים. אם הבנתי נכון גרעיני חיטה שלמים מושרים הם חמץ. 1. האם העציץ עם החיטה הנבוטה הוא חמץ (יתכן שלא כל החיטה נבטה)? 2. האם יש למכור את שק החיטה?
תשובה
אדם שיש לו גרגרי חיטה בשק, אם הם לא באו במגע עם מים אין בזה שום בעיה של חמץ. לאחר שהשרו אותם במים והתחילו לנבוט הם חמץ וצריך למכור לפסח. אם הגרגרים השרישו באדמה, בהשרשה לא שייך חמץ. מוזכר בהלכה שחיטים הגדלים על פני השדה ברור שירדו עליהם גשמים, כיצד הם לא מחמיצים? אלא שדבר שצומח אף פעם לא מחמיץ אלא אם הוא כבר גדל לגמרי והתייבש, שהוא כבר לא יונק מתוך האדמה. אם הגרגרים נמצאים במתקן השרשה והם עדיין לא שתולים באדמה, הם חמץ.

1 תגובותב1 דיונים

  • א אורח |כ"ה אדר תשפ"ג

    גרעיני חיטה יבשים של סוגת.האם מותר לבשל?

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il