- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
991
שאלה
האם מאכל שנתבשל בסיר בשרי נחשב לבשרי?
תשובה
לכתחילה אין לבשל אורז ושאר מאכל פרוה בסיר בשרי על מנת לאוכלו בכלי חלבי וקל וחומר עם מאכל חלבי כמו אשל וכדומה. אמנם, אם המאכל איננו חריף ואיננו מטובל בתבלינים בעלי טעם חזק ומאז הבישול האחרון (הבשרי) עברו עשרים וארבע שעות, יש מקילין להיתר הבישול הנ"ל. ברור שהדרך המתוקנת שיהא סיר מיוחד לאורז, לדגים ולכל מאכל פרוה ולא להיכנס לספקות הלכתיות.

שטיפת כלי פרווה עם כלים בשריים
הרב בנימין במברגר | י"ב תשרי תשפ"ה

הכשרת מחבת טפלון
הרב נועם דביר מייזלס | ז אב תשפ"ג

תבנית תנור פרווה שנגעה בשיש מלוכלך
הרבנות הראשית לישראל | כ"ט שבט תשפ"א

האם יש איסור פת חלבית גם על אורז?
הרב משה מאיר אבינר | כ"ו ניסן תשפ"א

גילוח בחג העצמאות
הרב אליעזר מלמד | כ"ה אדר ב' תשס"ה

ריקודים בראש חודש אייר
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ז ניסן תשס"ח

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח
