שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים
קטגוריה משנית
שאלה
בעיקרון הייתי שואלת את הרב שלי, אבל אני מפחדת שיווצר לשון הרע (דרך אגב, האם יש בעיה לשאול שאלה הלכתית אם הרב יודע במי מדובר ועלול לצאת שם רע על הבית/ הורה מסויים?) אני אשכנזית ואצלנו בבית מחכים עד שהתנור יתקרר כדי לבשל חלבי אחרי בשרי. (ולא 24 שעות). ניסיתי לדבר עם ההורים בעדינות על העניין, אמא שלי הסבירה לי שישנה פסיקה שמקלה, ואבא שלי קצת צחק עלי. [קראתי שאפשר לשים בתנור חומר מגעיל ולתת לזה להתבשל קצת (איזה חומר? כמה זמן?)- זה נכון בכלל?] מכיוון שהם לא עומדים לשנות ממנהגם הייתי שמחה לדעת מה הדין לגבי האוכל שמתבשל בתנור? אם בישלנו לפני שבת עוף בתנור, חיכינו עד שהתנור יתקרר ולאחר מכן שמנו חלות לשבת- החלות בחזקת בשרי? מותר לאכול את החלה בסעודה שלישית עם חמאה? נגיד ובישלנו עוגיות, האם מותר לטבול את העוגיות בחלב? האם מותר לאכול ביס מהעוגיה ואז לשתות חלב?
תשובה
לכתחילה יש להמתין 24 שעות ולהסיק את התנור לפני האפיה הבאה עד שנייר ייחרך. בדיעבד ההסקה לבד מספיקה.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il