שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם
קטגוריה משנית
שאלה
בישלתי ירקות מאודים פרווה בכלי בשרי שאינו בן יומו. יכול להיות שבמהלך הבישול השתמשתי בכלי שהיה עליו מעט רוטב בשרי. לאחר כמה ימים אכלתי תפוח אדמה חם מהתבשיל והשתמשתי בסכין ומזלג וצלחת חלביים מאחר וחששתי שנטרפו, מיד לאחר השימוש שטפתי אותו בסבון וסקוטש והלכתי להגעילו. נצלתי הזדמנות זו להגעיל את יתר הכלים החלבים שבמטבח על אף כי לא ידוע לי שנטרפו. צרפתי אותם אל שאר הכלים והגעלתי אותם בסיר (ללא סבון) שאיני יודע אם יש בו שישים כנגד הסכין והמזלג. 1. האם יש ביטול בשישים בהיתר או שהתבשיל נהיה לבשרי? 2. האם אותם ירקות אכן הפכו לבשרים והטריפו את הסכו"ם? 3. ואם כן, אם הסכו"ם בזמן ההגעלה היה בן יומו ופסל את שאר הכלים ואת הסיר, מה עושים?
תשובה
1. רחוק לחשוש שמא זה בלע ולא צריך. אם הגעלת - זה מצוין, אתה "סופר" חסיד. לא משנה שהגעילו בכלי בשרי.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il